x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Pâinea de casă a mamei (rețete românești pe gustul meu)

Pâinea de casă a mamei (rețete românești pe gustul meu)

12 Apr 2018   •   09:18
Pâinea de casă a mamei (rețete românești pe gustul meu)

Și cine să fie un mai atent depozitar al caietului cu rețete românești dacă nu... mama?! Toate amintirile din copilărie încep cu mâinile mamei frământând pâinea cea de toate zilele. Binecuvântând-o... lăsând-o să crească. Tihnit!

Sub zăpada șervetului țesut în casă. Modelând-o după chipul și asemănarea rotundului pământ și lăsând-o să se rumenească și să-și împlinească aromele în căldura cuptorului... 

De aceea azi nu e rețetă mai nimerită decât cea a pâinii!

Pâinea de casă a mamei

Ai trebuință de: 500 g făină de grâu, 10 g drojdie, două lingurițe de sare, o linguriță de zahăr, 250 ml apă călduță; facultativ: 6 linguri untdelemn.

Cum se preocedează? Drojdia se lichefiază, cu zahărul și cu puțină apă călduță. Făina se cerne și se amestecă apoi cu drojdia și sarea. Se...............

Citește mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

×