Mușchi de vacă cu smântână - rețeta Ecaterinei Steriady, de la 1871

16 Iul 2017

Fiind azi o sfântă zi de duminică și plăcându-le românilor a se-nfrupta din carne într-o zi ca asta, n-o să vă dau rețete din legume – deși e vara-n toi și e grădina plină. Mă voi opri la o rețetă clasică, de târg moldav și port la Dunăre, totodată – de unde câteva ingrediente sudice s-au ajuns-au în cuhnie direct de pe vapoare!

Adaogă aici și faptul că autoarea cărții unde am aflat-o era grecoaică – la origini – din neamul mare și vestit, Malaxa. Ecaterina Steriady, în Buna Menajeră, indică astfel prepararea Mușchiului de vacă cu smântână.

Mușchi de vacă cu smântână - rețeta

Curăță mușchiul de piele și de grăsime, așează-l în tingire, cu vreo câteva felioare de slănină, o bucată de țelină, vreo două fire de pătrunjeș, un morcov, vreo două foi de dafin, câteva boabe de piper și sarea necesară. Toarnă .............

Află mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

Ultima oră
Pe aceeasi temă
PLACHIE DE STRIDII- rețeta Ecaterinei Steriady (colonelu), de la 1871 PLACHIE DE STRIDII- rețeta Ecaterinei Steriady (colonelu), de la 1871
Surogatele de cafea, la țăranul român. Coajă de pâine, cartofi, rădăcină de topinambur, de cicoare sau de andivă (câteva rețete) Surogatele de cafea, la țăranul român. Coajă de pâine, cartofi, rădăcină de topinambur, de cicoare sau de andivă (câteva rețete)
Alte titluri din: Culinar
Piept de rață gătit răzășește (rețetă de la Hanul Ancuței) Piept de rață gătit răzășește (rețetă de la Hanul Ancuței)
Reţeta zilei: Cotlet de porc cu mere Reţeta zilei: Cotlet de porc cu mere
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro Pădurea care ascunde poarta Iadului se află în România. Ce ciudățenii se petrec în acest loc
Libertatea.ro Gabriela Cristea a pierdut lupta cu Bianca! A semnat cu altă televiziune
A1.ro Veste excelentă pentru angajați! Statul îți dă bani de vacanță...
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?