x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar De ce este periculos popcornul la microunde

De ce este periculos popcornul la microunde

24 Mai 2017   •   11:26
 De ce este periculos popcornul la microunde

Când ne uităm la un film ronţăim cu plăcere popcorn. Pentru că se face mai uşor, de cele mai multe ori preferăm popcornul la microunde şi alegem porumbul clasic de floricele. Însă, nimeni nu îşi poate imagina cât de periculos este acesta pentru sănătatea noastră, conform exquis.ro, citat de ziarulring.ro.

În general, popcornul nu ar trebui să fie un pericol pentru sănătatea noastră. Popcornul era cândva o gustare benefică pentru sănătate. Însă, în ultimii ani, popcornul clasic (din porumb de floricele), făcut pe aragaz, în tuci, a fost înlocuit de popcornul la microunde. Dacă citim eticheta unei pungi de popcorn pentru microunde, vei constata că ingredientele regăsite în ea nu se limitează doar la boabe de porumb şi sare. Majoritatea conţine ulei de soia parţial hidrogenat, una dintre cele mai toxice grăsimi trans, precum şi alte tipuri de grăsimi nesănătoase.

De departe, însă, cele mai periculuase sunt aromele artificiale oferite de aditivi alimentari nocivi. Mai mulţi medicii au ajuns la concluzia că popcornul la microunde ne afectează sănătatea după ce au diagnosticat cu diverse boli mai mulţi pacienţi care consumau zilnic mai multe pungi de floricele cu diverse arome.

×