x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cum preparăm corect pastele ca să nu ne îngrăsăm

Cum preparăm corect pastele ca să nu ne îngrăsăm

12 Dec 2017   •   18:08
Cum preparăm corect pastele ca să nu ne îngrăsăm

Se spune despre pastele făinoase că îngrașă. Că cei care țin diverse regimuri trebuie să se țină departe de acest aliment, însă o dieta sanatoasa trebuie sa contina si carbohidrati, pentru ca acestia ne furnizeaza energie, iar pastele, daca preparate corect ne pot ajuta la menținerea greutății. Pe de altă parte acestea sunt o importanta sursa de proteine vegetale, de vitamine (B, F) si fibre.

Pastele sunt fabricate din doua tipuri de grau: dur si moale. Pentru cei care doresc sa slabeasca sunt recomandate pastele din grau dur, dar in cantitati mici. Foarte bune pentru sanatate sunt si pastele fainoase din faina integrala.

Cum preparam corect pastele

Prepararea gresita a pastelor (fierberea exagerata, adaugarea uleiului in apa) duce la o crestere exagerata a zaharului in sange. Iata care este modul corect în care trebuie preparate pastele:

1. Pastrati raportul intre paste si apa. Bucatarii italieni recomanda fierberea a 100 de grame de paste intr-un litru de apa.

2.  Sarea se pune in apa de la inceput.

3. Pastele se adauga doar dupa ce apa a dat în clocot, iar cele de tip spagheti se indroduc in unghi drept.

4. Nu adaugati ulei in apa. Cateva picaturi sunt potrivite dupa ce pastele au fost fierte si scurse.

5. „Al dente" e mai sanatos. Asta inseamna sa le fierbeti mai putin decat este normal. In felul acesta vor avea un indice glicemic mai mic, deci sunt mai sanatoase. Pastele al dente înseamă că acestea sunt elastice, fara aspect gelatinos.

6. Pastele NU se clătesc cu apa rece.

7. Sosul trebuie sa fie cat mai simplu. Combinate cu sos de rosii, ulei de masline si frunze de busuioc, este alegerea perfecta pentru o masa nutritiva si sanatoasa.

×