Corvină la cuptor cu creveţi şi piurea de ţelină (rețetă din secolul XIX)

20 Mai 2017

În saloanele Vienei, candelabre melancolice îşi înecau scânteierile şi aleanul în unda Dunării albastre; iar tinerii ofiţeri imperiali îndrăzneau să bată din carâmbi în faţa nubilelor prinţese ieşite la primul lor bal adevărat.

Tremurau ca oglinzile mărilor, zecile de feluri de preparate pe mesele încrustate cu sidef şi opal, dar, numai unul închipuia gustul Mediteranei; corvina întreagă la cuptor ce plutea şi ea pe tăvile cu toarte răsucite peste doriţii creveţii şi piureaua de ţelină.

Dansează soarele? Dansează marea? Dansează speanţa? Nu, dansează epistola cu reţeta corvinei de 4-5 kg întocmită din 1,5 kg creveţi, 150 grame unt, 3 bucăţi ţelină de mărimea gutuiei, 10 grame..............

Citește continuarea AICI

Ultima oră
Pe aceeasi temă
Canapele pentru ceaiul de la ora 5 (rețeta lui Bacalbașa) Canapele pentru ceaiul de la ora 5 (rețeta lui Bacalbașa)
Iepure cu sos de smântână (o rețetă bucovineană) Iepure cu sos de smântână (o rețetă bucovineană)
Alte titluri din: Culinar
REŢETA ZILEI: Paste cu iaurt şi urzici REŢETA ZILEI: Paste cu iaurt şi urzici
Fructul pasiunii, sursa ta de vitamine și minerale Fructul pasiunii, sursa ta de vitamine și minerale
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro Cum a fost fotografiat un bărbat pe plajă, de mână cu fiica lui. Salvamarii și-au făcut cruce
Libertatea.ro Veste uriașă pentru acești români. Primesc mai mulți bani peste doar câteva zile
A1.ro Dansatoarea s-a oprit pentru o clipă să își tragă sufletul, dar ceea ce s-a văzut în oglinda din spatele ei îți dă fiori!
IncomeMagazine.ro Horoscopul zilei de joi, 29 iunie 2017