Corvină la cuptor cu creveţi şi piurea de ţelină (rețetă din secolul XIX)

20 Mai 2017

În saloanele Vienei, candelabre melancolice îşi înecau scânteierile şi aleanul în unda Dunării albastre; iar tinerii ofiţeri imperiali îndrăzneau să bată din carâmbi în faţa nubilelor prinţese ieşite la primul lor bal adevărat.

Tremurau ca oglinzile mărilor, zecile de feluri de preparate pe mesele încrustate cu sidef şi opal, dar, numai unul închipuia gustul Mediteranei; corvina întreagă la cuptor ce plutea şi ea pe tăvile cu toarte răsucite peste doriţii creveţii şi piureaua de ţelină.

Dansează soarele? Dansează marea? Dansează speanţa? Nu, dansează epistola cu reţeta corvinei de 4-5 kg întocmită din 1,5 kg creveţi, 150 grame unt, 3 bucăţi ţelină de mărimea gutuiei, 10 grame..............

Citește continuarea AICI

Ultima oră
Pe aceeasi temă
Canapele pentru ceaiul de la ora 5 (rețeta lui Bacalbașa) Canapele pentru ceaiul de la ora 5 (rețeta lui Bacalbașa)
Iepure cu sos de smântână (o rețetă bucovineană) Iepure cu sos de smântână (o rețetă bucovineană)
Alte titluri din: Culinar
Rețeta zilei : Ruladă din fleică de porc Rețeta zilei : Ruladă din fleică de porc
Când e indicat să iei ultima masă a zilei Când e indicat să iei ultima masă a zilei
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro Orașul din România în care a nins azi-noapte! Stratul de zăpadă este de cinci centimetri
Libertatea.ro Harta plăcerilor. Aici sunt femeile care au cele mai multe orgasme
A1.ro Veste TRISTĂ! E oficial! Vacanțele elevilor vor fi tot mai scurte: Structura anului școlar 2017-2018
IncomeMagazine.ro Horoscopul zilei de joi, 24 august 2017