×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Corvină la cuptor cu creveţi şi piurea de ţelină (rețetă din secolul XIX)

03 Mai 2018

În saloanele Vienei, candelabre melancolice îşi înecau scânteierile şi aleanul în unda Dunării albastre; iar tinerii ofiţeri imperiali îndrăzneau să bată din carâmbi în faţa nubilelor prinţese ieşite la primul lor bal adevărat.

Tremurau ca oglinzile mărilor, zecile de feluri de preparate pe mesele încrustate cu sidef şi opal, dar, numai unul închipuia gustul Mediteranei; corvina întreagă la cuptor ce plutea şi ea pe tăvile cu toarte răsucite peste doriţii creveţi şi piureaua de ţelină.

Dansează soarele? Dansează marea? Dansează speanţa? Nu, dansează epistola cu reţeta corvinei de 4-5 kg întocmită din 1,5 kg creveţi, 150 grame unt, 3 bucăţi ţelină de mărimea gutuiei, 10 grame..............

Citește continuarea AICI

Ultima oră
Pe aceeasi temă
Canapele pentru ceaiul de la ora 5 (rețeta lui Bacalbașa) Canapele pentru ceaiul de la ora 5 (rețeta lui Bacalbașa)
Iepure cu sos de smântână (o rețetă bucovineană) Iepure cu sos de smântână (o rețetă bucovineană)
Alte titluri din: Culinar
Rețeta zilei de vineri. Înghețată de casă (ca în vremea lui Bacalbașa) Rețeta zilei de vineri. Înghețată de casă (ca în vremea lui Bacalbașa)
Rețeta zilei: Creveţi cu legume şi caşcaval Rețeta zilei: Creveţi cu legume şi caşcaval
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro Cea mai înfricoşătoare predică a părintelui Arsenie Boca
Libertatea.ro Cătălin Cazacu rupe tăcerea după Exatlon: 'Da, am făcut dragoste'
A1.ro Profeția înfiorătoare! Haosul în care vom fi aruncați: ”Lumea întreagă va deveni un Iad, iar fiecare zi va fi precum o Apocalipsă!”
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?