x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cea mai scumpa BOMBOANA din lume costa peste 7.000 de euro

Cea mai scumpa BOMBOANA din lume costa peste 7.000 de euro

14 Mar 2018   •   07:06
Cea mai scumpa BOMBOANA din lume costa peste 7.000 de euro

Maestrul cofetar portughez Daniel Marcelino Gomes a sedus gusturile rafinate ale celor mai bogate persoane din lume cu noua sa creaţie, o pralină elaborată cu fire din aur de 24 de carate, care costă 7.728 de euro şi poate fi considerată cea mai scumpă bomboană din lume.

 

Curioşii vor putea vedea această pralină între 17 şi 18 martie în oraşul Obidos, din apropiere de Leiria, cu prilejul Festivalului Internaţional al Ciocolatei. Bomboana are formă de diamant pentru a scoate şi mai mult în evidenţă caracteristicile acestui produs de lux, având 3 centimetri înălţime şi 2,5 centimetri lăţime. Potrivit lui Gomes, ideea i-a venit în urmă cu trei ani când compania lui a vrut să facă pasul spre segmentul de lux şi să se adreseze consumatorilor rafinaţi şi cu mare dare de mână.

Intrebat dacă aurul este comestibil, maestrul a asigurat că "aurul se consumă de peste mii de ani". În cantităţi foarte mici, el este chiar benefic pentru sânge. Desigur, aurul nu are niciun gust, savoarea bomboanei fiind dată de alte ingrediente.

Realizată din ciocolată, având număr de serie şi fiind personalizată cu numele cumpărătorului, bomboana are nevoie de un proces de elaborare de trei săptămâni şi de foarte multă răbdare şi calm, a spus maestrul cofetar. În afară de cacao pură şi zahăr, în cantitate redusă, bomboana are printre ingrediente şofran, trufă albă, ulei de trufă albă, vanilie de Madagascar şi solzi de aur.

Cel mai complicat este procesul final, când Daniel Marcelino Gomes ornează bomboana cu "viermişori" din aur care se pot rupe foarte uşor. "Este ca o muncă de bijutier, trebuie făcut totul cu mult calm", a asigurat el. Deocamdată, bomboana atât de scumpă a găsit cumpărători în Emiratele Arabe Unite, mai ales din Dubai, dar şi din ţări ca Rusia, Argentina sau Angola.

AGERPRES

×