×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Cartofi cu sos de legume (rețetă pentru Postul Paștelui)

11 Feb 2018

Persoanele care se decid să urmeze un regim de slăbit, pot fi, fără de voie, vegetarieni (sau măcar pe jumătate vegetarieni, adăugând în meniu lapte, brânzeturi, ouă sau chiar peşte).

Carnea slabă de peşte (ce are un conţinut ridicat de acizi Omega 3), salatele de legume, brânzeturile degresate şi fructele, fiind ingredientele de bază ale unor preparate care sunt la fel de bogate în arome şi gusturi ca şi cele pe care le-am putea considera "obişnuite". În această perioadă a anului, credincioşii ortodocşi vor fi şi ei adepţii acestei diete, chiar dacă numai pentru aproape şase săptămâni cât ţine Postul Crăciunului. Este bine de ştiut însă că opţiunile alimentare nu trebuie să se reducă doar la popularii cartofi fierţi, fasole uscată, ciorbe de legume, halva şi măsline. Lumea vegetală este atât de bogată încât nu ai cum să te saturi, iar reţetele parcă nu au fost niciodată atât de creative. Aşadar, o ocheadă în cărţile de bucate, un strop de imaginaţie şi... poftă bună!

Să gătim, deci, Cartofi cu sos de legume
Ai trebuință de: 500 g cartofi, un dovlecel, un ardei capia, două cepe, doi căţei de usturoi, 3 roşii, o lingură cu pastă de tomate, 4 ouă, o legătură de pătrunjel, sare, piper, ulei de floarea soarelui.

.........

Află mai departe toate detaliile acestei retete romanesti

Ultima oră
Pe aceeasi temă
Clătită gătită „pe șvăbește” (rețeta lui Uica Mihai) Clătită gătită „pe șvăbește” (rețeta lui Uica Mihai)
Sarmale în chiup negru, după rețeta lui Ionel de la Rediu Sarmale în chiup negru, după rețeta lui Ionel de la Rediu
Alte titluri din: Culinar
Alivanca strămoșească (rețetă pentru Moșii de Rusalii) Alivanca strămoșească (rețetă pentru Moșii de Rusalii)
Cum preparăm un cocktail Red Passion Cum preparăm un cocktail Red Passion
Mai multe titluri din: Culinar
Antena3.ro Horoscopul săptămânii 28 mai-3 iunie, cu astrologul Camelia Pătrășcanu. Zodia care va sta foarte bine pe plan financiar
Libertatea.ro Adevărul despre viața primei soții a lui Mutu în SUA. Ce face pentru bani Alexandra Dinu
A1.ro Scene șocante în plină stradă! Un bărbat a fost legat de o balustradă și călcat pe cap și pe față de o tânără. Oamenii șocați s-au oprit și au au filmat totul
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?