x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Mod inedit de a vopsi ouăle de Paște

Mod inedit de a vopsi ouăle de Paște

06 Apr 2017   •   18:29
Mod inedit de a vopsi ouăle de Paște

Dacă aveți în casă bucăți de material din mătase 100% cu diverse imprimeuri și nu mai aveți ce face cu ele, atunci le puteți folosi ca să vă decorați într-un mod inedit ouăle de Paște. Puteți folosi și baticuri din mătase sau cravate bărbătești, tot din mătase.


Cum procedăm


Pentru fiecare ou tăiem câte un pătrat cu latura de aproximativ 13 cm din materialele de mătase, le umezim ușor ca să le putem lipi cât mai bine de ouă. Împachetăm oul cu vârful în mijlocul pătratului de mătase și legăm bine cu un elastic după care mai impachetăm în oul același mod într-un pătrat de material din bumbac, tăiat cu latura tot de 13 cm, și îl legăm și pe acesta cu un elastic.

După ce am împachetat toate ouăle în acest fel le punem într-o oală, într-un singur strat, peste care turnăm apă care să le acopere cam cu 5 cm și adăugăm 5 linguri cu oțet. Le aducem la punctul de fierbere după care micșorăm flacăra cât să bolborosească și le lăsăm astfel timp de 40 de minute.

Scoatem ouăle din apa în care au fiert, cu o lingură sau un clește, și le lăsăm să se răcească 20 de minute după care le putem despacheta, le ungem cu ulei sau slănină și ouăle de Paște sunt gata.

×