Staţiuni balneare din România -Băile Felix

09 Ian 2018

Este una dintre cele mai mari staţiuni balneo-climaterice din România cu funcţionare permanentă. Staţiunea Băile Felix este situată în judeţul Bihor, la şase km distanţă de Oradea. Aflata în Câmpia Crișurilor, la o altitudine de aproximativ 150 m, stațiunea are un climat continental moderat, cu ierni blande și veri temperate, cu influență mediteraneană, ideală pentru turismul balnear.

În diferite documente e scris că tratamentul balnear la Băile Felix începe din secolul al XVIII, iar din anul 1857 se introduce o taxă de tratament pentru persoanele care stau la băi mai mult de patru zile. Aici se găsesc ape termale cu temperaturi care variază între 20 și 49 de grade Celsius. Sunt numeroase hoteluri și pensiuni în Băile Felix, care dispun de bogate baze de tratament cu băi termale indicate în afecțiuni precum reumatism, afecțiuni neurologice, ginecologice sau asociate (boli de nutritie și metabolism, boli endocrine). În lacurile artificiale termale din centrul stațiunii se poate vedea nufărul alb, dar și câteva specii de lotuşi unici în țară.

 

Ultima oră
Alte titluri din: Calatorii
Hotelul de Gheață inspiră lumea modei Hotelul de Gheață inspiră lumea modei
Ultimele preferinte ale romanilor in materie de nunti! Ultimele preferinte ale romanilor in materie de nunti!
Mai multe titluri din: Calatorii
Antena3.ro Delia, vacanță de lux în Maldive! Cât dă vedeta pentru o noapte de cazare
Libertatea.ro Mihaela Borcea a negat cu vehemență că ar fi furat bărbatul altei femei. Avem IMAGINILE
A1.ro Un nou caz de agresiune sexuală! O elevă a reclamat la poliţie că a fost violată în scara unui bloc. Un alt pedofil în libertate?
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?