x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Ești major? Poți călători o lună gratuit, în țările UE. Află cum!

Ești major? Poți călători o lună gratuit, în țările UE. Află cum!

11 Iun 2018   •   08:20

Programul "Descoperă Uniunea" a fost gândit pentru a-i încuraja pe tineri să-şi asume identitatea europeană prin intermediul călătoriilor.

Peste 15 mii de tineri europeni, inclusiv români, care au împlinit 18 ani pot călători gratuit cu trenul în Uniunea Europeană, în această vară, dacă se înscriu într-un program lansat de Comisia Europeană. Programul se numeşte "Descoperă Uniunea" şi a fost gândit pentru a-i încuraja pe tineri să-şi asume identitatea europeană prin intermediul călătoriilor.

Comisia Europeană a gândit acest program ca să ajute tinerii europeni, inclusiv românii, nu doar să viziteze alte state membre, dar şi ca să-i sprijine în carieră în condiţiile în care peste 60% dintre angajatori apreciază dacă un tânăr are experienţă internaţională. Călătoriile sunt programate în perioada 9 iulie - 30 septembrie. Programul este deschis nu doar elevilor, ci şi tinerilor care sunt în diferite programe de ucenicie sau au deja un loc de muncă ori sunt în căutarea unui loc de muncă. Tinerii au acces la permise de călătorie InterRail gratuite către orice ţară din Uniunea Europeană sau chiar un tur al Europei prin 30 de ţări, timp de o lună.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Bugetul alocat de Comisia Europeană este de 12 milioane de euro. Cei interesaţi trebuie să..............

Citește mai departe și află cum poți călători gratis în Europa

×