Arii protejate ale României. Peștera - Cocora (Valea Horoabei - Cocora)

12 Sep 2017

Peștera - Cocora este o arie protejată situată în județul Dâmbovița pe teritoriul administrativ al comunei Moroeni. Zona a fost declarată monument al naturii și este o rezervație naturală de tip mixt ( geologică, botanică, speologică și peisagistică). Aria protejată Peștera – Coroa se întinde pe o suprafață de 307 hectare și a fost înființată în anul 2000. Rezervația naturală este inclusă în Parcul Natural Bucegi și reprezintă o arie cu pajiști, chei, peșteri și zone împădurite. Aria protejată are în componență sistemul carstic Bătrâna - Peștera Ialomiței cu Peștera Ialomiței, Cheile Urșilor, Cheile Peșterii (monumente ale naturii), Poiana Crucii și lapiezurile Turnul Seciului și Cheile Horoabei (monumente ale naturii). Accesul în zonă se poate face pe DN71 care străbate comuna Moroeni și leagă Sinaia de Târgoviște. Pe lista obiectivelor turistice din zonă se mai numără Casa Memorială „Alexandru Ciorănescu”, Schitul Cocora și Schitul Peștera Obârșiei Ialomiței.

Ultima oră
Alte titluri din: Calatorii
Meşteşuguri tradiţionale, readuse la viaţă într-un sat unic din România Meşteşuguri tradiţionale, readuse la viaţă într-un sat unic din România
Vacanța de după vacanță. 6 destinații autohtone de week-end, ideale pentru zilele însorite de toamnă (GALERIE FOTO) Vacanța de după vacanță. 6 destinații autohtone de week-end, ideale pentru zilele însorite de toamnă (GALERIE FOTO)
Mai multe titluri din: Calatorii
Antena3.ro Acest om ne-a salvat viețile, dar A MURIT uitat de toți. Cum a fost posibil așa ceva
Libertatea.ro Alocații de 200 de lei pentru copii. Ce au decis parlamentarii
A1.ro Românul care a salvat lumea. ”Elicopterul meu a prins, cu elicea, o macara. Era soare, n-a văzut-o. Au căzut, cu toții, direct în reactorul nuclear. S-au topit!”
IncomeMagazine.ro Ce s-ar intampla cu Pamantul daca n-ar exista Jupiter?