Arii protejate ale României. Peștera - Cocora (Valea Horoabei - Cocora)

12 Sep 2017

Peștera - Cocora este o arie protejată situată în județul Dâmbovița pe teritoriul administrativ al comunei Moroeni. Zona a fost declarată monument al naturii și este o rezervație naturală de tip mixt ( geologică, botanică, speologică și peisagistică). Aria protejată Peștera – Coroa se întinde pe o suprafață de 307 hectare și a fost înființată în anul 2000. Rezervația naturală este inclusă în Parcul Natural Bucegi și reprezintă o arie cu pajiști, chei, peșteri și zone împădurite. Aria protejată are în componență sistemul carstic Bătrâna - Peștera Ialomiței cu Peștera Ialomiței, Cheile Urșilor, Cheile Peșterii (monumente ale naturii), Poiana Crucii și lapiezurile Turnul Seciului și Cheile Horoabei (monumente ale naturii). Accesul în zonă se poate face pe DN71 care străbate comuna Moroeni și leagă Sinaia de Târgoviște. Pe lista obiectivelor turistice din zonă se mai numără Casa Memorială „Alexandru Ciorănescu”, Schitul Cocora și Schitul Peștera Obârșiei Ialomiței.

Ultima oră
Alte titluri din: Calatorii
Ce vor turistii chinezi cand calatoresc prin Europa? Ce vor turistii chinezi cand calatoresc prin Europa?
Din India pana in Franta: Ce mananca angajatii in pauza de masa! Din India pana in Franta: Ce mananca angajatii in pauza de masa!
Mai multe titluri din: Calatorii
Antena3.ro Cum e batjocorită Simona Halep la Australian Open
Libertatea.ro Liviu Dragnea se însoară! Iubita e mai tânără cu 30 de ani
A1.ro Avertisment important al preoților: Ce e INTERZIS să faci duminica! Nu, nu e vorba neaparat de „împreunare”, așa cum numesc creștinii - sexul
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?