Vremea se schimbă radical! Se întorc ninsorile

14 Mar 2018

ANM a dat publicităţii prognoza meteo pentru săptămâna 15 - 22 martie 2018. Vremea cunoaşte evoluţii dramatice, se va răci considerabil şi se întorc ninsorile.

După doar câteva zile de primăvară, în care temperaturile au fost şi peste normalul perioadei, iarna mai are o zvâcnire la mijloc de martie.

Vremea în intervalul 15 martie 2018, ora 08.00 - 16 martie, ora 08.00

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în continuare caldă pentru această dată din an, transmite ANM. Dar valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât cele din ziua anterioară, îndeosebi în jumătatea nordică a țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 18 grade, iar cele minime între -1 și 7 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Temporar vor fi înnorări și în special în cursul zilei va ploua slab, pe arii relativ extinse în nord, centru, est și izolat în rest. La munte, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață în zonele joase, cu precădere din sudul și sud-estul teritoriului. 

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi în continuare caldă, deși temperatura aerului va marca o scădere ușoară față de ziua precedentă. Cerul va avea înnorări și pe parcursul zilei trecător va ploua slab, iar noaptea vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 16 grade, iar cea minimă va fi de 3...4 grade. 

Prognoza meteo pentru intervalul 16 martie, ora 08.00 - 17 martie, ora 08.00

ÎN ŢARĂ
Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai ridicate decât mediile multianuale specifice datei. Cerul va avea înnorări temporare și va ploua în vest, nord-vest și în centru și pe arii restrânse în restul teritoriului. Se vor semnala precipitații mixte în zona montană, iar spre sfârșitul nopții și în nordul Moldovei. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări la munte și în jumătatea nordică a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 17 grade, iar cele minime în general între 0 și 8 grade. Vor fi condiții de ceață în zonele joase de relief, mai ales din sud-estul teritoriului.

LA BUCUREŞTI
Vremea caldă va persista. Cerul va avea înnorări, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 15...16 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a 6 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Vremea în intervalul 17 martie, ora 08.00 - 18 martie, ora 08.00

ÎN ŢARĂ
Vremea se va răci în nordul și nord-estul țării, în timp ce în celelalte regiuni valorile termice diurne vor fi în continuare mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări și se vor semnala precipitații la început în jumătatea de nord-vest a teritoriului, iar mai ales spre seară și noaptea și în rest. Acestea vor fi sub formă de ploaie, însă în Moldova, în zonele montane și parțial în Transilvania și în Maramureș se vor transforma în lapovițe și ninsori. Vântul va avea local și temporar intensificări, iar la munte, îndeosebi pe creste, va sufla tare. Temperaturile maxime vor avea valori de la 1...2 grade în nord-est până în jurul a 20 de grade în extremitatea de sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -8 și 5 grade. 

LA BUCUREŞTI
Valorile termice diurne vor fi în continuare mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări și trecător, mai ales spre seară și noaptea, va ploua, iar vântul se va intensifica. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 3...5 grade.

Prognoza meteo pentru 18 martie, ora 08.00 - 19 martie, ora 08.00

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general închisă și se va răci accentuat în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala precipitații în jumătatea de est a teritoriului și pe arii mai restrânse în rest. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, doar în Oltenia și pe litoral vor mai fi mixte, ziua. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în est, sud-est și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -6 și 7 grade, iar cele minime între -10 și 0 grade, posibil mai coborâte în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi în general închisă și se va răci accentuat. Temporar se vor semnala precipitații ce vor deveni predominant sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări, în special în prima parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 2...4 grade, iar cea minimă de -4...-2 grade.

Tendinţa evoluţiei vremii pentru intervalul 19 - 22 martie 2018

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă. Temporar se vor semnala precipitații, predominant ninsori.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă, iar temporar se vor semnala precipitații.http://www.observator.tv

Ultima oră
Alte titluri din: Vremea
Prognoza METEO pentru 22, 23 și 24 martie: Ger, ninsori şi polei Prognoza METEO pentru 22, 23 și 24 martie: Ger, ninsori şi polei
Cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre, în 8 judeţe, de joi dimineaţa Cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre, în 8 judeţe, de joi dimineaţa
Mai multe titluri din: Vremea
Antena3.ro Ce avere a lăsat în urmă jurnalistul Andrei Gheorghe
Libertatea.ro Clipe grele pentru Anamaria Prodan. Medicii au confirmat
A1.ro Cristian Pomohaci a cedat. Cântărețul de muzică populară a recunoscut: „E adevărat că sunt...”. Oamenii care-l ascultau au rămas fără cuvinte!
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?