x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea COD PORTOCALIU de caniculă în Bucureşti şi 11 judeţe din sudul ţării. Temperaturile pot depăşi 39 de grade Celsius

COD PORTOCALIU de caniculă în Bucureşti şi 11 judeţe din sudul ţării. Temperaturile pot depăşi 39 de grade Celsius

09 Iul 2012   •   06:42
COD PORTOCALIU de caniculă în Bucureşti şi 11 judeţe din sudul ţării. Temperaturile pot depăşi 39 de grade Celsius

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare Cod Portocaliu de canicula valabila pana marti in 11 judete si municipiul Bucuresti.

Potrivit sursei citate, in intervalul 9-10 iulie, canicula se va intensifica si va persista in cea mai mare parte a Olteniei si, local, in Muntenia, unde disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unitati.

Temperaturile maxime vor atinge frecvent 37-38 grade Celsius si, pe arii restranse, 39 grade Celsius.

Meteorologii mentioneaza ca instabilitatea atmosferica se va accentua treptat, astfel incat, indeosebi in cursul zilei de marti si al noptii de marti spre miercuri, vor fi descarcari electrice, intensificari de vant ce vor lua si aspect de vijelie, averse care pot depasi, pe arii restranse, 20-25 l/mp si, izolat, caderi de grindina. Aceste fenomene vor fi mai frecvente in regiunile nordice, estice, sudice, precum si la munte.

Pe de alta parte, ANM a emis o atentionare de Cod Galben, valabila luni si marti, interval in care valul de caldura va persista in regiunile vestice, sudice si estice, unde temperaturile maxime vor atinge frecvent valori de 35-37 de grade Celsius, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 unitati.

In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor prognozate, ANM va actualiza prezentul mesaj prin atentionari sau avertizari meteorologice ulterioare.

×