x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea COD PORTOCALIU! 42 de grade Celsius azi şi mâine în sudul ţării

COD PORTOCALIU! 42 de grade Celsius azi şi mâine în sudul ţării

de Mediafax    |    06 Aug 2012   •   06:43
COD PORTOCALIU! 42 de grade Celsius azi şi mâine în sudul ţării

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de canicula si disconfort termic pentru Bucuresti si 22 de judete din estul si sudul tarii, unde temperaturile ajung pana la 42 de grade, celelalte judete fiind avertizate cu cod galben.

Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, luni si marti canicula se va intensifica in regiunile sudice si estice, unde disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unitati.

Avertizarea cod portocaliu de canicula este valabila pentru Bucuresti si judetele Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Valcea, Arges, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Dambovita, Prahova, Buzau, Ialomita, Calarasi, Braila, Galati, Vrancea, Bacau, Vaslui, Neamt, Iasi si Botosani.

In aceste zone, temperaturile maxime vor atinge frecvent 38 - 40 de grade si izolat in Campia Romana se vor inregistra 41- 42 de grade.

Celelalte judete sunt avertizate cu cod galben, meteorologii precizand ca valul de caldura va persista luni in toate zonele tarii, iar marti in sud, centru si est.

In judetele avertizate cu cod galben, temperaturile maxime vor inregistra frecvent valori de 36 - 39 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati al disconfortului termic.

Miercuri, temperatura aerului va scadea in toate regiunile, astfel incat doar in sudul tarii vor mai fi valori maxime de 35 - 37 de grade.

×