Unul din trei tineri români este sărac lipit

Autor: MONICA COSAC
11 Aug 2017

O treime dintre tinerii din România trăiesc în condiţii de privare materială severă, proporţia fiind de trei ori mai mare decât media Uniunii Europene, sunt datele alarmante relevate de un infografic lansat, ieri, de Monitorul Social.

 

Mai mult, infograficul arată că aproape jumătate (43,7%) din totalul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani care trăiesc în România sunt expuşi riscului de sărăcie, iar această tendinţă este în creştere. Pentru totalul populaţiei României, ponderea celor aflaţi în risc de sărăcie este, de asemenea, ridicată (39%), dar e mai mică decât cea înregistrată în rândul tinerilor şi cu tendinţă de scădere.

Deşi România are cea mai mică rată a şomajului din UE, procentul şomerilor din rândul tinerilor este mai mare (13,1%), faţă de cele înregistrate în mai multe ţări din Europa de Est, relevă infograficul. Din punctul de vedere al ratei ocupării, cu doar 41% dintre tineri angajaţi, ne situăm sub media UE.  

„Contrar unor mituri referitoare la performanţele informatice ale tinerilor români, datele Eurostat arată că, la nivel de populaţie tânără, ele sunt mai degrabă modeste”, susţin iniţiatorii Monitorului Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) România.

Doar 24% dintre tinerii români cu vârste între 16 şi 29 de ani au îndeplinit trei sau patru activităţi legate de computer, în timp ce proporţia în Bulgaria este de 34%, în Germania 37%, în Suedia - 36%, în Polonia - 34% şi în Spania - 30%.

 

Ultima oră
Alte titluri din: Social
Cum se fac reclamațiile la ANPC Cum se fac reclamațiile la ANPC
Ordonanţă pentru taximetrişti Ordonanţă pentru taximetrişti
Mai multe titluri din: Social
Antena3.ro LOTO. Ce au văzut telespectatorii în timpul tragerii la LOTO 6/49. Show erotic în direct și în reluare VIDEO
Libertatea.ro A fost unul dintre cei mai puternici oameni din Romania, acum merge cu o pungă goală și admiră vitrinele
A1.ro Răspunsul la una dintre cele mai controversate întrebări din istorie: Aici a murit Hitler!
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?