Spitalul Parhon din Iași continuă să funcţioneze la cote de avarie

16 Apr 2018

Spitalul "C. I. Parhon" din Iaşi funcţionează la cote de avarie, au declarat luni, pentru AGERPRES, reprezentanţii unităţii medicale, în urma incendiului produs la Institutul de Boli Cardiovasculare "George I. M. Georgescu". 

Purtătorul de cuvânt al Spitalului "C. I. Parhon", Ionuţ Nistor, a declarat că mai multe clinici ale spitalului sunt în continuare nefuncţionale, întrucât cele trei etaje ale unităţii medicale unde se află secţiile de Ambulatoriu, Dializă şi Terapie Intensivă au fost afectate de apa folosită pentru stingerea incendiului din noaptea de 10 spre 11 aprilie de la Institutul de Boli Cardiovasculare "George I. M. Georgescu", aflat în partea superioară a clădirii. 

"Funcţionăm pe regim de avarie, cu nivel minim de intervenţii urologice. Dacă înainte efectuam minimum zece intervenţii chirurgicale zilnic, acum reuşim să operăm doar câte doi pacienţi. De asemenea, în ceea ce priveşte nivelul dializelor, reuşim să efectuăm trei-patru zilnic, înainte se făceau 24. Pacienţii dializaţi sunt transferaţi în centrele private din Iaşi până va fi repusă în funcţiune staţia de dializă. Încercăm să reprogramăm pacienţii şi totodată să finalizăm procedurile de evaluare a pagubelor. Pentru pacienţii care au nevoie de intervenţii urologice şi nefrologice asigurăm un minim de intervenţii chirurgicale, restul sunt direcţionaţi la Spitalul Militar sau Spitalul CFR. Pentru secţii de terapie intensivă colaborăm cu cei de la Spitalul Sf. Spiridon", a declarat dr. Ionuţ Nistor. 

Spitalul "C. I. Parhon" funcţionează la etajele 1, 2 şi 3 ale clădirii în care Institutul de Boli Cardiovasculare ocupă etajele 4, 5 şi 6. Spitalul "C. I. Parhon" este singura unitate din Moldova care are şi un Compartiment de Dializă şi Centrul de Transplant Renal. Aici sunt trataţi pacienţi din toată zona estică a ţării şi nu numai. 

Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi este singura unitate de profil din zona Moldovei şi asigură servicii medicale clinice în cardiologie, chirurgie cardiacă, cardiologie intervenţională şi electrofiziologie. Anual, la acest institut sunt trataţi peste 32.000 de pacienţi. 

Pe 11 aprilie, în jurul orei 0,30, a fost primită o solicitare la ISU pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Institutul de Boli Cardiovasculare. Incendiul a afectat o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi. Pentru stingerea focului a fost nevoie de mobilizarea a 62 de pompieri, intervenţia a opt autospeciale şi a autoscării. Incendiul a izbucnit la etajul şase al clădirii în care funcţionează Institutul de Boli Cardiovasculare "I. M. Georgescu". Au fost evacuaţi de urgenţă 18 pacienţi de la etajele 4 şi 5 şi au fost transferaţi la mai multe spitale din Iaşi. AGERPRES

Ultima oră
Alte titluri din: Social
Terapie nouă pentru cancer, blocată în sertarele ministerului Terapie nouă pentru cancer, blocată în sertarele ministerului
Sanitas face apel la toţi politicienii să vină cu soluţii pentru a stopa "degringolada" din sistemul de sănătate Sanitas face apel la toţi politicienii să vină cu soluţii pentru a stopa "degringolada" din sistemul de sănătate
Mai multe titluri din: Social
Antena3.ro „Sunt Ana Maria și în aprilie anul trecut, soțul meu a avut o aventură. Asta a trecut iar eu am decis să-l iert. Doar că într-o seară l-am prins...”
Libertatea.ro Bătaie generală la o nuntă mirele a jurat că va divorța. Totul a plecat de la soacră
A1.ro Mașinile vechi ar putea să fie interzise în București! De când ar putea să intre în vigoare această lege
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?