Jurnaliştii, urecheaţi de CMR

Autor: MONICA COSAC
12 Ian 2018

Reprezentanţii Colegiului Medicilor din România (CMR) reproșează presei că prezintă cazuri negative despre medici, „fiind creată impresia că asistenţa medicală din România este în declin şi că profesioniştii lipsesc sau că nu îşi fac corect meseria”, deşi, susţin aceştia, „calitatea actului medical a crescut”.

Conducerea CMR spune că are loc un asalt media asupra lumii medicale, „presa întrecându-se în a furniza dovezi de neglijenţă, imprudenţă, incompetenţă ale medicilor din întreaga ţară”. „Suntem martori, aproape neputincioşi, la această denigrare constantă a activităţii noastre, fiind creată impresia că asistenţa medicală din România este în declin şi că profesioniştii lipsesc sau că nu îşi fac corect meseria. Cu toate că, zi de zi, calitatea actului medical a crescut şi rezultatele mai bune sunt de necontestat, percepţia publică asupra medicului s-a deteriorat în mod evident”, spun reprezentanţii CMR.

Colegiul Medicilor consideră, de asemenea, că deşi este subfinanţată şi subdotată, „medicina este capabilă să asigure servicii unei populaţii de aproximativ 20.000.000, iar în fiecare an sunt prestate aproape 180 de milioane de servicii medicale de către cei peste 55.000 de medici”.

Legat de celebrii medicii care în prezent sunt anchetaţi penal, dr. Gheorghe Borcean, președintele CMR declară: „Am încredere că justiția își va face datoria. Să așteptăm deciziile definitive ale instanțelor și să acordăm profesioniștilor din sănătate respectul cuvenit”.

Ultima oră
Alte titluri din: Social
Unul din cinci copii preferă relaţiile exclusiv online Unul din cinci copii preferă relaţiile exclusiv online
 44 de oameni morţi pe munte 44 de oameni morţi pe munte
Mai multe titluri din: Social
Antena3.ro Viorica Dăncilă, bătută în plină stradă. Viitorul premier al României, agresat pentru că a rupt afișe electorale
Libertatea.ro Sandra Romain era regina filmelor porno. Ce s-a ales acum de ea
A1.ro Avertisment important al preoților: Ce e INTERZIS să faci duminica! Nu, nu e vorba neaparat de „împreunare”, așa cum numesc creștinii - sexul
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?