Jurnaliştii, urecheaţi de CMR

Autor: MONICA COSAC
12 Ian 2018

Reprezentanţii Colegiului Medicilor din România (CMR) reproșează presei că prezintă cazuri negative despre medici, „fiind creată impresia că asistenţa medicală din România este în declin şi că profesioniştii lipsesc sau că nu îşi fac corect meseria”, deşi, susţin aceştia, „calitatea actului medical a crescut”.

Conducerea CMR spune că are loc un asalt media asupra lumii medicale, „presa întrecându-se în a furniza dovezi de neglijenţă, imprudenţă, incompetenţă ale medicilor din întreaga ţară”. „Suntem martori, aproape neputincioşi, la această denigrare constantă a activităţii noastre, fiind creată impresia că asistenţa medicală din România este în declin şi că profesioniştii lipsesc sau că nu îşi fac corect meseria. Cu toate că, zi de zi, calitatea actului medical a crescut şi rezultatele mai bune sunt de necontestat, percepţia publică asupra medicului s-a deteriorat în mod evident”, spun reprezentanţii CMR.

Colegiul Medicilor consideră, de asemenea, că deşi este subfinanţată şi subdotată, „medicina este capabilă să asigure servicii unei populaţii de aproximativ 20.000.000, iar în fiecare an sunt prestate aproape 180 de milioane de servicii medicale de către cei peste 55.000 de medici”.

Legat de celebrii medicii care în prezent sunt anchetaţi penal, dr. Gheorghe Borcean, președintele CMR declară: „Am încredere că justiția își va face datoria. Să așteptăm deciziile definitive ale instanțelor și să acordăm profesioniștilor din sănătate respectul cuvenit”.

Ultima oră
Alte titluri din: Social
Autostrada Soarelui a fost redeschisă circulației Autostrada Soarelui a fost redeschisă circulației
Mircea Badea, chemat la poliție pentru criticile de pe Facebook Mircea Badea, chemat la poliție pentru criticile de pe Facebook
Mai multe titluri din: Social
Antena3.ro Era atât de beat încât și-a adăugat toate amicele într-un grup de Whatsapp și le-a trimis un mesaj. Răspunsul bizar pe care l-a primit după câteva minute
Libertatea.ro Lora, pozată goală pușcă. Detaliul din imagine care a atras atenția
A1.ro Avertisment METEO fără precedent. Autoritățile îndeamnă lumea SĂ NU IASĂ DIN CASE: „Ce se va întâmpla în URMĂTOARELE ZILE nu e ceva obișnuit!”
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?