Încă 7.000 de angajaţi pentru MAI

Autor: MONICA COSAC
13 Feb 2018

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat, ieri, că în acest an vor fi aduşi în sistem încă 7.000 de angajaţi, conform strategiei de reducere a deficitului de personal. Aceasta a precizat, însă, că lipsa de personal nu va fi soluţionată nici anul acesta şi, probabil, nici anul viitor.

„Am adus anul trecut peste 6.000 de angajaţi în minister, iar anul acesta vor mai veni alături de noi încă 7.000 de oameni. Cu toate acestea, nu vom rezolva problema lipsei de personal anul acesta şi cred că nici anul viitor, însă până în 2020 avem ca obiectiv să echilibrăm aceste pierderi consistente din ultimii ani”, a afirmat ministrul de Interne, ieri, la bilanţul pe 2017 al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Carmen Dan a precizat că în acest an vrea să abordeze mai mult problemele pompierilor şi jandarmilor, adică de cei care, având statut militar, nu au posibilitatea să îşi spună problemele deschis în spaţiul public.

Potrivit acesteia, bugetul anului trecut  a fost cel mai mare din ultimii ani, iar investiţiile în tehnica de intervenţie, în echipamente individuale de protecţie şi în logistica necesară gestionării diferitelor tipuri de urgenţă vor continua. „100 de milioane de euro au fost cheltuiţi în anul care a trecut, iar în paralel avem o strategie până în anul 2020 pentru accesarea întregii sume de 600 de milioane de euro”, a arătat ministrul de Interne.

Ca urmare a deciziei luate anul trecut de conducerea MAI, de scurtarea duratei de pregătire la un an, în acest an, vor finaliza cursurile Şcolii de Subofiţeri Pompieri un număr 600 de absolvenţi, faţă de câte 200, câţi terminau aceste studii în fiecare an, potrivit secretarului de stat Raed Arafat.

 

 

Ultima oră
Alte titluri din: Social
Cum le explicăm celor mici ce este sexul? Ela Crăciun lansează prima dezbatere online cu privire la educația sexuală în școli Cum le explicăm celor mici ce este sexul? Ela Crăciun lansează prima dezbatere online cu privire la educația sexuală în școli
Dăncilă: Valabilitate extinsa pentru paşapoartele simple electronice Dăncilă: Valabilitate extinsa pentru paşapoartele simple electronice
Mai multe titluri din: Social
Antena3.ro ANUNȚ TRIST în ROMÂNIA! Un NUME CELEBRU A MURIT! Mare păcat!
Libertatea.ro Adriana Bahmuțeanu, anunț bombă: 'Voi avea...'
A1.ro Detalii cumplite despre moartea Madalinei Manole! E pentru prima oară când se spune un adevăr dureros! „Nu a...”
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?