x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Vanghelie face bani din... „know-how”

Vanghelie face bani din... „know-how”

de Mihaela Bîrzilă    |    23 Oct 2017   •   09:16
Vanghelie face bani din... „know-how”
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Marian Vanghelie îşi face bagajele. Pleacă din ţară, pentru prima oară de când a fost arestat. Judecat pentru o şpagă atât de mare că nici nu ia suma în serios, fostul primar „care este” s-a rebranduit şi nici puşcăria nu-l mai sperie. Ba mai mult, a primit bilet de voie de la instanţă, peste dorinţa procurorilor, şi îşi va lua zborul spre Viena. Nu de tot, cum au făcut alţii. „Nu e uşor să fugi din ţară”, explică Vanghelie.

„Plec la Viena cu fetiţa, să fac analize. DNA a zis că vreau să fug. Le-am explicat că atât Ghiţă, cât și Popoviciu au plecat cu Sistemul. Dânșii nu au fugit că se poate fugi din ţară. Avem mulţi oameni care au făcut infracţiuni și ar fugi cu toţii, dar nu știu cum să fugă, că nu se poate fugi așa de ușor. Eu plec din ţară. Nu fug din ţară, nu vreau să fug, vreau să rămân aici să mă bat, vreau să câștig procesul și vreau să mă duc și eu la procesul lui Kovesi și al lui Coldea. Pe mine mă vor avea până l a final . Arestat, condamnat sau nearestat, condamnat, rămân aici și mă voi ocupa de ei când voi ieși din pușcărie ” , susţine Vanghelie. Cum se pregătește să se răzbune? Se înarmează cu informaţii, face săpături, strânge dovezi. Din ce trăiește acum ? „ Din know - how ! ” , răspunde fără ezitare. Cine vi-l cumpără? „Toată lumea. Sunt foarte scump”.

Nu fug din ţară. Nu se poate fugi aşa de uşor. Cine a fugit a plecat cu Sistemul. Marian Vanghelie

 Convins că de la Oprea i se trage

A lăsat în urmă glumele care s-au făcut pe seama lui din cauza exprimării de cartier. Nu-i e rușine că a fost băiat de bulevard, toată expe-rienţa de viaţă i-a folosit pentru a fi la alt nivel. Cu atâta documentare, a ajuns să vorbească despre sistemul de triangulaţie, scutul de la Deve-selu, parteneri strategici și achiziţii de apărare. „România se confruntă cu o problemă tehnico-tactică și tehnologică. Scutul de la Deveselu, pentru a fi operabil la eficienţă maximă, trebuie integrat în ceea ce numim un sistem de triangulaţie. Acest scut nu poate exista pentru că a fost o achiziţie în sistem de bătaie de joc”, explică fostul primar al Sectorului 5, citind dintr-un document. Nu știe dacă există poze de la întâlnirea din sufrageria lui Oprea, din seara alegerilor din 2009, dar speră ca Oprea să ajungă la pușcărie, pentru că e convins că fostul vicepremier a ordonat arestarea lui din martie 2015. Judecat pentru abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani, Marian Vanghelie este acuzat de procurorii DNA că avea un comision de 20% din contractele atribuite de Primăria sectorului 5, că ar fi favorizat firmele omului de afaceri Marin Dumitru și ar fi primit foloase necuvenite de peste 30 de milioane de euro în perioada 2006-2014. După 25 de ani petrecuţi în PSD, cu toate problemele penale, Vanghelie se gândește și la foștii colegi din partid și le transmite un mesaj clar: „Fraţilor, încercaţi să demaraţi o formulă în care să se discute politic și democratic și în Parlamentul României, și nu cu Coldea”.

Nu ştiu dacă s-au făcut poze în sufrageria lui Oprea, dar la procesul lui Kovesi vreau să fiu în sală, să văd dacă aplaudă lumea. Marian Vanghelie, fost primar

×
Subiecte în articol: Marian Vanghelie