x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică USR va ataca decizia instanţei prin care s-a respins anularea înfiinţării societăţilor PMB

USR va ataca decizia instanţei prin care s-a respins anularea înfiinţării societăţilor PMB

22 Oct 2017   •   16:20
USR va ataca decizia instanţei prin care s-a respins anularea înfiinţării societăţilor PMB
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Uniunea Salvaţi România (USR) a anunţat că va ataca cu recurs decizia Tribunalului Bucureşti prin care s-a respins acţiunea de anulare a celor 22 de societăţi comerciale înfiinţate de Primăria Capitalei. 

"Săptămâna aceasta a fost pronunţată o primă sentinţă, de respingere a acţiunii USR de anulare a societăţilor. Decizia nu este însă definitivă, iar consilierii generali ai Uniunii Salvaţi România o vor contesta cu recurs. Tribunalul Bucureşti a fost prima instanţă sesizată în acest caz, iar motivarea respingerii acţiunii USR va veni în aproximativ o lună de zile", a informat USR, printr-un comunicat de presă transmis duminică AGERPRES. 

Potrivit Uniunii Salvaţi România, cele 22 de societăţi comerciale au fost înfiinţate "ilegal" de primarul Gabriela Firea şi majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Capitalei, întrucât, conform legii, era nevoie de votul a două treimi dintre consilierii municipali şi s-a obţinut numai o majoritate simplă. 

În opinia Roxanei Wring, preşedintele USR Bucureşti, administraţia PSD-ALDE duce Capitala "spre dezastru". 

"Administraţia PSD-ALDE duce Bucureştiul spre dezastru, lipsa investiţiilor publice, degradarea serviciilor pentru cetăţeni, inexistenţa strategiilor credibile de rezolvare a problemelor majore care afectează funcţionarea oraşului şi calitatea vieţii dovedesc că PSD nu îşi respectă niciuna din promisiunile făcute în campania electorală din iunie 2016", a declarat Wring. 

"Aceste societăţi jefuiesc deja bugetul Bucureştiului prin hotărârile de Consiliul General din 28 septembrie. Din estimările USR, pe baza documentelor prezentate de Gabriela Firea, societăţile înfiinţate de PSD-ALDE vor putea cheltui în următorul an 300 de milioane de euro, bani ai cetăţenilor care muncesc şi plătesc taxe în Bucureşti", a menţionat USR. 

Potrivit Uniunii, la rectificarea bugetară, s-au tăiat "toate investiţiile" în dezvoltarea Bucureştiului pentru a transfera banii către noile societăţile comerciale "patronate de prieteni şi apropiaţi ai coaliţiei" - 116 milioane euro sub formă de majorări de capital (75%) şi împrumuturi fără dobândă din bugetul municipalităţii (25%). 

"USR va continua să lupte pentru interesul cetăţenilor, pentru a anula cele 22 de societăţi ilegale, urmând să facem recurs la pronunţarea de primă instanţă. Considerăm în continuare că vom avea câştig de cauză deoarece a fost încălcată Legea 215/2001. De asemenea, USR va ataca în instanţă hotărârile de împrumuturi şi măririle de capital social către aceste societăţi, transferuri din banii bucureştenilor decise de majoritatea PSD-ALDE fără a respecta legile în vigoare", a spus Roxana Wring. AGERPRES

×