x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, te-aşteaptă Ghiţă la portiţă în PRU!

Ponta, te-aşteaptă Ghiţă la portiţă în PRU!

de Marius Gîrlașiu    |    31 Aug 2016   •   16:30
Ponta, te-aşteaptă Ghiţă la portiţă în PRU!
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Sebastian Ghiţă a devenit ieri al zecelea transfer de marcă făcut de PRU în decurs de câteva zile. “Orice partid din România şi-l doreşte pe Victor Ponta preşedinte”, a declarat prietenul fostului premier. Oamenii lui Mircea Geoană vor candida pe listele PRU la parlamentare, iar Ghiţă vrea să-l convingă pe Gabriel Oprea să se înscrie şi el în partid.

 

În noiembrie 2014, Sebastian Ghiţă părăsea PSD pe uşa din dos după înfrângerea lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale. După nici doi ani, deputatul de Prahova a devenit naţionalist şi s-a înscris oficial în partidul lui Bogdan Diaconu pentru că “a simţit nevoia” să poată spune ce spun românii. “Nu-s de acord să se numească corupţie doar dacă un român încearcă să câştige şi el o licitaţie, iar străinii să poată să dea şpăgi şi să poată să cumpere funcţionari, să poată face orice sub protecţia ambasadelor străine”, a spus Ghiţă. Înrolarea lui Ghiţă în oastea lui Ţepeş a alimentat şi mai tare speculaţia că fostul premier Victor Ponta va prelua şefia PRU. “Orice partid politic din România şi-l doreşte pe Victor Ponta preşedinte, în afară de PNL. El decide dacă va rămâne în acel PSD care nu va face mai mult de 40%. Rămâne să vedem care va fi opţiunea lui”, a declarat Ghiţă. Deputatul IT susţine că va discuta şi cu Generalul Oprea pentru a-l convinge să se alăture PRU.

 

Negocieri cu Mircea Geoană

 

Luni seara, liderul PRU Bogdan Diaconu discutase cu Sebastian Ghiţă şi Mircea Geoană la un restaurant din Capitală, astfel că fostul lider PSD, în prezent preşedinte PSRo, s-ar putea alătura şi el “naţionaliştilor” lui Ghiţă şi Diaconu. “Pericolul ca Tăriceanu și Băsescu, doi luptători împotriva Justiției și a dezvoltării României, să fie veriga lipsă care va compune următoarea majoritate parlamentară este extrem de mare. O coaliție a partidelor mici poate reprezenta o soluție, dar nu în orice condiții, ci o acțiune în jurul PSRo, respectând criteriile și valorile noastre”, a declarat ieri fostul lider PSD. Cel mai probabil membrii PRU şi PSRo vor candida pe liste comune la alegeri şi vor colabora la nivel parlamentar în ultima sesiune.

PRU îşi face grup separat

Venirea lui Ghiţă a ridicat la 10 tabăra celor proveniţi din PSD şi UNPR, astfel că documentaţia pentru formarea de grupuri la Senat şi Cameră va fi depusă zilele viitoare. Pentru constituirea unui grup este nevoie de cel puţin zece deputaţi care au candidat pe listele aceluiaşi partid sau alianţe. Odată cu transferul lui Ghiţă, PRU va avea doi parlamentari în Comisia pentru controlul activităţii SRI, cel de-al doilea membru în comisie fiind senatorul Daniel Savu.

Imunitatea parlamentară l-a ajutat pe Sebastian Ghiţă să scape de arest în mai multe dosare penale

×