PNL cere capul lui Ivaşcu

Autor: MONICA STOICA
14 Mar 2018

Preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, deputatul PNL Gigel Ştirbu, a anunţat că astăzi, în Plenul Parlamentului, va cere demisia ministrului Culturii, George Ivaşcu. După primul trimestru al anului Centenar, niciun proiect dedicat sărbătoririi Marii Uniri nu a fost aprobat de minister, explică Ştirbu. „Cele 2.048 de proiecte, depuse în mare parte de administraţiile locale din ţară, au fost anulate de actualul ministru împreună cu conducerea ministerului. (…) Războiul civil din PSD pune cruce anului Centenar. (…) Este un haos total, o lipsă de înţelegere din partea unor semidocţi care nu fac deosebire între 1 decembrie 1918 - 1 decembrie 2018, o sută de ani de la Marea Unire, şi anul Centenar”, a spus cu indignare Ştirbu. Preşedintele Comisiei de administraţie şi vicepreşedintele Comisiei comune pentru Centenar, deputatul PNL Florin Roman, a atestat că, la 13 martie 2018, nu există niciun proiect aprobat de Guvernul României în cadrul unui program al Centenarului "care ar fi trebuit să existe". În lipsă de monument, la Alba Iulie se încearcă realizarea unei holograme 3D cu ceea ce ar fi trebuit să fie monumentul, a mai afirmat Roman. George Ivaşcu a fost chemat de patru ori la o audiere în Comisia de cultură din Cameră. La ultima invitaţie a transmis printr-un secretar de stat că va fi prezent, dar a trimis, în schimb, tot un secretar de stat să îi ţină locul. 

Ultima oră
Alte titluri din: Politică
Dacian Cioloş va depune dosarul pentru înfiinţarea unui partid politic Dacian Cioloş va depune dosarul pentru înfiinţarea unui partid politic
PSD neagă orice colaborare cu SCL Cambridge Analytica PSD neagă orice colaborare cu SCL Cambridge Analytica
Mai multe titluri din: Politică
Antena3.ro Ce avere a lăsat în urmă jurnalistul Andrei Gheorghe
Libertatea.ro Clipe grele pentru Anamaria Prodan. Medicii au confirmat
A1.ro Cristian Pomohaci a cedat. Cântărețul de muzică populară a recunoscut: „E adevărat că sunt...”. Oamenii care-l ascultau au rămas fără cuvinte!
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?