x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Petre Daea: Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, două colege preţioase

Petre Daea: Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, două colege preţioase

22 Sep 2017   •   17:53
Petre Daea: Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, două colege preţioase

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat vineri, în localitatea prahoveană Valea Călugărească, referindu-se ancheta DNA care vizează, printre alţii, pe vicepremierul Sevil Shhaideh şi fostul ministru al Mediului Rovana Plumb, că sunt două colege "preţioase", pe care le respectă. 

"Nu aş vrea să comentez acest lucru, sunt un om stăpânit de moment, sunt în acest cadru extraordinar pe care trebuie să îl înţelegem ca atare. (...) Nu cunosc situaţia, nici nu vreau să mă pronunţ. Ambele sunt colege cu mine şi sunt colege preţioase, pe care eu le respect, motiv pentru care îngăduiţi-mi să nu fac comentarii pe această temă", a spus Daea. 

Întrebat dacă Shhaideh ar trebui să demisioneze, ministrul a refuzat să comenteze. 

Vicepremierul Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), este urmărită penal de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit într-un dosar referitor la trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea CJ Teleorman. 

De asemenea, în acelaşi dosar, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârşirea complicităţii la abuz în serviciu. 

Ministrul Agriculturii a participat, la Valea Călugărească, la deschiderea celei de-a XVI-a ediţii a Sărbătorii Vinului. AGERPRES

×