x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Manda despre răspunsul SRI la solicitarea privind întâlnirea din casa lui Oprea: Document secret

Manda despre răspunsul SRI la solicitarea privind întâlnirea din casa lui Oprea: Document secret

12 Oct 2017   •   18:28
Manda despre răspunsul SRI la solicitarea privind întâlnirea din casa lui Oprea: Document secret

Serviciul Român de Informaţii a răspuns solicitării Comisiei parlamentare privind controlul activităţii SRI referitoare la întâlnirea din casa lui Gabriel Oprea din seara celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din 2009, însă documentul are caracter secret, urmând ca parlamentarii să solicite declasificarea acestuia, a declarat joi preşedintele comisiei, Claudiu Manda. 

"Legat de adresa pe care am solicitat-o celor din conducerea SRI, să ne spună dacă în seara cu sufrageria au fost persoane din conducerea SRI, am primit un răspuns, dar, din păcate, scrie că este document secret. O să reluăm discuţiile cu cei din conducerea SRI şi să vedem ce poate să declasifice din acest document, ca să putem să punem la dispoziţia comisiei pentru anchetarea alegerilor din 2009 un răspuns. (...) Este un răspuns de o pagină jumătate care face referire la persoane", a precizat Manda. 

El a adăugat că parlamentarii din Comisia de anchetă a alegerilor prezidenţiale din anul 2009 i-au adresat o noua adresă în care îi cer sprijinul. 

"Cei din comisia de anchetă ne-au mai făcut încă o adresă nouă, în care ne solicită sprijin şi intervenţie pentru a se afla adevărul despre ce s-a întâmplat acolo şi să adresam noi SRI o serie de întrebări, unele dintre ele pertinente, unele care nu intră în atribuţiile SRI", a precizat Manda. 

Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI a decis pe 20 septembrie să transmită către Serviciul Român de Informaţii o scrisoare prin care să solicite un răspuns dacă George Maior şi Florian Coldea au fost acasă la Gabriel Oprea în seara alegerilor prezidenţiale din 2009.

AGERPRES

×