x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ionuţ Negoi, copreşedintele tineretului ALDE, se întoarce în PNL

Ionuţ Negoi, copreşedintele tineretului ALDE, se întoarce în PNL

26 Sep 2016   •   12:16
Ionuţ Negoi, copreşedintele tineretului ALDE, se întoarce în PNL
Sursa foto: Foto: Facebook

Ionuţ Negoi, copreşedintele tineretului ALDE, a anunţat, luni, că a decis să se reîntoarcă în PNL. 

El a acuzat conducerea ALDE că promovează doar interesele PSD şi oamenii fără valoare din anturajul propriu. 

''Am înfiinţat ALDE încercând să construim o formaţiune politică în care principiile liberalismului să fie cu adevărat respectate. După mai bine de un an de la fondarea acestui partid, observăm că nu doar liberalismul pe care ni-l doream cu toţii, ci chiar şi ideea de libertate în sine e interzisă în ceea ce a devenit partidul-marionetă al PSD. Tineretul pe care am fost ales să îl reprezint nu are niciun cuvânt de spus în faţa celor care deţin frâiele partidului, iar oamenii de valoare pe care am reuşit să îi aducem alături de noi ne părăsesc rând pe rând, dezamăgiţi de promovarea exclusivă a unor apropiaţi ai conducerii partidului", spune el, într-un comunicat transmis AGERPRES

Negoi a făcut referire la nominalizarea lui Tudor Ionescu în funcţia de viceprimar al Capitalei, fără ca acesta să aibă votul de încredere al TLDE. 

"A fost nevoie de reacţia presei ca un dezastru politic, în speţă numirea finului copreşedintelui Tăriceanu - mondenul Tudor 'Tudy' Ionescu - ca viceprimar general al municipiului Bucureşti să fie evitată. Acum, departe de atenţia mass-media, nepotismul a redevenit singura politică acceptată de şefimea ALDE", a afirmat Negoi. 

În opinia acestuia, ''pentru cei care conduc astăzi ALDE, contează doar relaţiile personale, nu reuşitele individuale şi nici proiectele liberale duse la bun sfârşit prin resurse proprii''. 

''Noi, tinerii din ALDE, am investit timp, emoţie şi bani într-un proiect ce s-a dovedit a fi tentativa personală a unui grup restrâns de oameni de a supravieţui politic la umbra PSD. Am venit alături de Călin Popescu-Tăriceanu convinşi că putem oferi electoratului român mai mult liberalism şi am sfârşit prin a deveni undiţa prin care social-democraţii pescuiesc voturi de la PNL. (...) Pentru mine, un liberal prin convingere, care a făcut politică liberală din primul moment al accederii în viaţa politică, rolul de marionetă a intereselor pesediste nu poate fi unul acceptabil", a adăugat acesta. 

El a anunţat că, alături de tinerii din organizaţie, va reveni în Partidul Naţional Liberal. 

"Am avut critici la adresa unor decizii ale conducerii PNL în cursul anilor, e drept, dar de fiecare dată vocea noastră, a tinerilor, a fost ascultată. Fie că am avut câştig de cauză sau nu, conducerea PNL, oricare ar fi fost aceea, ne-a oferit dreptul la opinie. Înţelegem acum că liberalismul înseamnă, mai presus de orice, pluralismul ideilor. Un pluralism care e permis în Partidul Naţional Liberal; (...) Ne întoarcem acasă, ne întoarcem în PNL, ne întoarcem la liberalismul practicat, nu doar declarat'', a mai arătat Ionuţ Negoi. AGERPRES

×