x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis şi Blaga, acuzaţi că au compromis interesele ţării

Iohannis şi Blaga, acuzaţi că au compromis interesele ţării

24 Oct 2014   •   11:06
Iohannis şi Blaga, acuzaţi că au compromis interesele ţării

DIICOT analizează posibila compromitere a intereselor naţionale şi internaţionale ale României de către Klaus Iohannis şi Vasile Blaga. Potrivit Antena3, Parchetul a fost sesizat în legătură cu afirmaţiile grave făcute de cei doi cu privire nominalizarea Corinei Creţu pentru postul de comisar european.

În septembrie, Klaus Iohannis şi Vasile blaga au trimis o scrisoare lui Jean Claude Juncker şi liderului PPE în care se plângeau că nominalizarea Corinei Creţu s-a făcut prin încălcarea legii deoarece aceasta nu a fost audiată de Parlamentul României.

Liderii ACL sunt acuzaţi că prin afirmaţiilor lor au prejudiciat credibilitatea Guvernului. În plus, aţiunile lor au pus în pericol atribuirea României a unui portofoliu important în cadrul Comisiei Europene.

La momentul respectiv, Parchetului i s-a solicitat să stabilească dacă faptele sunt de natură de a constitui tentativă la infracţiunea de compromitere a intereselor de stat, iar sesizarea a fost trimisă acum la DIICOT spre competentă soluţionare.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis vasile blaga corina cretu