x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Comisia lui Iordache renunţă la doliu

Comisia lui Iordache renunţă la doliu

de Adrian Ilie    |    14 Dec 2017   •   12:30
Comisia lui Iordache renunţă la doliu

Comisia specială pentru legile Justiţiei îşi va continua lucrările şi astăzi, în pofida unei decizii anterioare privind suspendarea lucrărilor în cele trei zile de doliu naţional. Pe agenda discuţiilor se află transpunerea în legislaţia naţională a unei directive europene.

Potrivit ordinii de zi, membrii comisiei vor discuta „propunerile de modificare și completare a dispozițiilor Codului de Procedură Penală şi Codului Penal prin raportare la transpunerea Directivei (UE) 2016/343 a Parlamentului European şi a Consiliului din 09.03.2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumției de nevinovăție şi a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale”. Şedinţa a fost programată în ciuda faptului că membrii comisiei au decis săptămâna trecută, prin vot, la propunerea senatorului Nicolae Moga (PSD), să sisteze lucrările în cele trei zile de doliu naţional, 14-16 decembrie, decretate în semn de respect faţă de memoria Regelui Mihai. Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul Justiţiei nu şi-a încheiat misiunea odată cu trimiterea către plenul Camerei Deputaţilor, ea urmând să-şi continue lucrările cu transpunerea unor directive europene în legislaţia românească şi cu revizuirea codurilor din Justiţie, în conformitate cu deciziile anterioare ale Curţii Constituţionale.

În viitor, chestiunea cu potenţial de dispute aprinse în comisie este cea care se referă la definirea infracţiunii de abuz în serviciu şi stabilirea unui prag al prejudiciului de la care abuzul în serviciu devine infracţiune.

 

×