x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O grenadă zididă în perete, cauza deflagraţiei produse la clădirea primăriei din Tamaşi

O grenadă zididă în perete, cauza deflagraţiei produse la clădirea primăriei din Tamaşi

de Agerpres    |    16 Sep 2014   •   19:17
O grenadă zididă în perete, cauza deflagraţiei produse la clădirea primăriei din Tamaşi

O grenadă ofensivă zidită, într-un moment nedeterminat, în peretele fostului sediu al primăriei din comuna băcăuană Tamaşi a fost cauza exploziei ce a condus, luni, la rănirea gravă a unui bărbat în vârstă de 25 de ani în timpul lucrărilor de reabilitare a imobilului, cred specialiştii pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Bacău după noile investigaţii efectuate marţi.

Pirotehniştii au folosit laboratorul mobil chimic, biologic, radiologic şi nuclear, iar în urma măsurătorilor au constatat că în gramada de moloz în care s-a produs deflagraţia a rămas o mare concentraţie de naftalină. "Acest fapt ne-a condus către ipoteza că a fost vorba de muniţie explozivă, iar după ce s-a analizat puterea deflagraţiei şi pagubele înregistrate s-a ajuns la concluzia că, cel mai probabil, a fost o grenadă ofensivă", a precizat locotenentul Andrei Grecu, purtător de cuvânt al ISJ Bacău.

Potrivit acestuia, se pare că respectiva grenadă a stat ani de zile în peretele clădirii în care a funcţionat primăria, ea fiind îndepărtată luni împreună cu molozul rezultat din dărâmarea unui zid şi depozitat în curte. Poliţiştii au continuat, marţi, la faţa locului cercetările pentru a pentru a stabili toate împrejurările în care s-a produs deflagraţia.

Bărbatul rănit de explozia accidentală a trecut cu bine de operaţia la care a fost supus de o echipă interdisciplinară de medici.

"Evoluţia după operaţie este favorabilă, pacientul este conştient, stabil hemodinamic. În cursul intervenţiei chirurgicale au fost extrase din corp un număr de cinci fragmente de tablă ruginită. Sperăm ca starea sa post operatorie să fie favorabilă", a declarat medicul Radu Niţă, specialist în chirurgie plastică în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău.

Tânărul din judeţul Vrancea, aflat la lucru împreună cu alţi şase muncitori la renovarea fostului sediu al primăriei din Tamaşi, fusese rănit grav, luni după amiază, în urma exploziei, de mai multe bucăţi de metal şi pietriş.

×
Subiecte în articol: explozie tamasi explozie grenada