x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis urează 'La mulţi ani' Forţelor Terestre

Iohannis urează 'La mulţi ani' Forţelor Terestre

23 Apr 2017   •   13:15
Iohannis urează 'La mulţi ani' Forţelor Terestre

Preşedintele Klaus Iohannis a adresat un mesaj de felicitare tuturor celor care fac parte din Forţele Terestre, urându-le ''sănătate, prosperitate, împliniri pe toate planurile şi putere de muncă''. 

"Sărbătorim astăzi Ziua Forţelor Terestre, al căror ocrotitor spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă. Acest moment festiv îmi oferă prilejul de a sublinia încă o dată importanţa Forţelor Terestre, care alături de celelalte categorii de forţe, traversează un proces accelerat de instruire şi modernizare. Prin această amplă transformare, armata noastră dă consistenţă conceptului de apărare şi securitate extinsă şi devine un instrument adaptat şi eficient, capabil să contracareze ameninţările prezente şi viitoare. La Summitul NATO de la Varşovia de anul trecut au fost adoptate o serie de decizii care implică şi Forţele Terestre din ţara noastră, cărora le revin sarcini concrete şi semnificative. Contextul actual, în care observăm o dinamică accentuată a riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii europene, nu face decât să confirme oportunitatea acestor măsuri şi necesitatea implementării lor'', afirmă şeful statului în mesajul transmis cu ocazia Zilei Forţelor Terestre Române. 

Totodată, el arată că, prin alocarea a 2% din PIB pentru Apărare, România a creat condiţiile favorabile îndeplinirii obiectivelor strategice privind capacitatea de luptă şi intervenţie a armatei în context aliat, adăugând că Forţele Terestre beneficiază la rândul lor de suplimentări bugetare, care vor avea un impact pozitiv asupra procesului de modernizare. 

''Adresez tuturor celor care fac parte din Forţele Terestre urări de sănătate, prosperitate, împliniri pe toate planurile şi putere de muncă. La mulţi ani!", încheie preşedintele Iohannis mesajul transmis. AGERPRES

×