x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Florian Bodog: Sistemul medical este depăşit în ceea ce priveşte capacitatea de a prelua arşi

Florian Bodog: Sistemul medical este depăşit în ceea ce priveşte capacitatea de a prelua arşi

19 Sep 2017   •   14:26
Florian Bodog: Sistemul medical este depăşit în ceea ce priveşte capacitatea de a prelua arşi

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat marţi, la Bistriţa, că sistemul medical este depăşit în ceea ce priveşte capacitatea de a prelua pacienţii care au suferit arsuri, dar se fac demersuri pentru a dota cu aparatura necesară unităţi de specialitate din Iaşi şi Timişoara. 

"Situaţia reală în momentul de faţă este că suntem depăşiţi în ceea ce priveşte capacitatea de a prelua pacienţii arşi. În foarte multe centre, în spitale judeţene de fapt, capacitatea este extrem de redusă. Ce am făcut eu de când sunt în minister pentru acest lucru: am demarat procedura de achiziţie pentru a dota centrul de la Iaşi. Centrul de la Iaşi este funcţional, doar că nu au aparatură. Bine, este şi o chestiune de management local, ei ar putea să utilizeze aparatura deja existentă, dar, mă rog, cum se obişnuieşte, încearcă să îmi forţeze mie mâna. Eu mă grăbesc cât pot de repede, comisiile lucrează şi se vor achiziţiona pe Banca Mondială toate echipamentele pentru Centrul de arşi de la Iaşi. În acelaşi timp, la Timişoara există două sau trei boxe de arşi, care nu sunt dotate, însă tot pe acest program al Băncii Mondiale am obţinut acordul să finanţăm total dotarea celor două sau trei boxe, iar în paralel am dat drumul la procedura pentru a face studiile de fezabilitate şi pentru a face centre de arşi", a spus Bodog. 

În ceea ce priveşte pacientul de 71 de ani rănit vineri într-o explozie produsă în Botoşani, ministrul Florian Bodog a spus ca acesta a fost transferat în cursul dimineţii de marţi la Spitalul "Bagdasar Arseni" din Bucureşti, după ce anterior fusese transferat la Iaşi. 

Ministrul Sănătăţii a reiterat opinia sa potrivit căreia fostul guvern tehnocrat "nu a făcut nimic pentru arşi". 

"Cu toate că deranjez pe foarte multă lume când spun, am avut un guvern care a venit pe arşi şi care nu a făcut nimic pentru arşi. Şi nu este declaraţie politică, se poate verifica. Eu am toată determinarea, sunt chirurg plastician, ştiu ce înseamnă arsură, cu subiect şi predicat, am îngrijit arsuri", a afirmat Bodog.

AGERPRES

×