x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Facebook pregătește noi schimbări. Ce surprize vor avea utilizatorii

Facebook pregătește noi schimbări. Ce surprize vor avea utilizatorii

14 Ian 2015   •   11:15
Facebook pregătește noi schimbări. Ce surprize vor avea utilizatorii

Facebook lucrează la implementarea mesajelor de avertizare şi a filtrelor pentru conţinutul inadecvat pe care utilizatorii reţelei de socializare îl distribuie prietenilor lor, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al companiei, scrie AFP, citată de Agerpres. Reţeaua de socializare va instala anumite filtre prin care să împiedice utilizatorii cu vârste mai mici de 18 ani să acceseze videoclipurile ofensatoare, distribuite pe pagina lor de către prieteni.

Facebook acceptă înregistrarea adolescenţilor care au împlinit vârsta de 13 ani.

Când oamenii distribuie informaţii pe Facebook este de aşteptat ca ei să facă acest lucru într-un mod responsabil, personalizând accesul la conţinutul mesajului distribuit, a explicat pentru AFP un purtător de cuvânt al companiei.

În cazurile în care utilizatorii semnalează un conţinut inadecvat, Facebook poate transmite un mesaj de avertizare destinat adulţilor şi să-i împiedice pe utilizatorii tineri să vizioneze respectivul conţinut, a mai declarat responsabilul companiei.

Facebook a început să implementeze mesajele de avertizare şi filtrele în noiembrie anul trecut după ce în prealabil instalase sistemul care permitea rularea independentă a videoclipurilor pe paginile de notificări ale abonaţilor. Utilizatorii sunt obligaţi să bifeze mesajul de avertizare pentru a accesa mesajele video controversate, de exemplu.

Această măsură de protecţie a fost aprobată de responsabilii din cadrul Facebook. Deocamdată mesajele de avertizare nu vizează şi videoclipurile de pe Youtube care sunt distribuite pe reţeaua Facebook.

×