x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De ce fug procurorii din DNA?

De ce fug procurorii din DNA?

de Dan Constantin    |    31 Mar 2015   •   10:56
De ce fug procurorii din DNA?

Trei procurori si-au inaintat cererile de plecare din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie in ultimele saptamani. De la 15 martie, prin hotarari ale CSM, procurorii s-au reintors in unitatile de parchet de la care se transferasera.
Este pentru prima data cand CSM aproba in aceiasi sedinta o asemenea hemoragie de cadre din DNA . Cererile nu precizeaza public motivele pentru care procurorii refuza sa mai aiba cinstea sa fie condusi de Codruta Kovesi.

Prin Hotararea nr 62 CSM a avizat in 3 martie plecarea la cerere a doamnei procuror Stefania Simona Constantinescu din structura DNA Pitesti la Parchetul Tribunalului Arges.Procuroarea intrase in DNA in 2009.

Procurorul Anghel Cristian, cu o vechime de 14 ani ,pleaca si el din DNA la Curtea de Apel Bucuresti, cererea fiind adresata CSM in 16 februarie 2015. Anghel lucra in DNA de la 1 iunie 2009.

In fine, Teodor Manea se '' retrage'' din DNA dupa ce s-a lamurit repede care este mersul lucrurilor pe acolo.Manea intrase in ''parohia anticoruptiei'' in 15 decembrie 2014 si in 16 februarie 2015, dupa doar doua luni, a cerut reintoarcerea la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1.

Stefania Simona Constantinescu si Cristian Anghel s-au numarat printre procurorii DNA care au semnat in aprilie 2013 petitia prin care refuzau nominalizarea Codrutei Kovesi la conducerea institutiei.
La adunarea de bilant a DNA, Codruta Kovesi s-a plans ca in institutie sunt doar 97 de procurori si a solicitat inca 50 de posturi.

CSM a avizat recent o suplimentare cu 24 de posturi in DNA prin includerea activitatilor de curatenie si intretinere. Astfel, personalul de curatenie, dulgher, lacatusi, fochist,gradinar,electrician si alti meseriasi vor fi angajati prin concurs sau examen pentru a asigura intretinerea sediului central DNA.

×