Anvelopele all-seasons nu sunt suficiente pentru a evita amenda. Vezi ce-ţi mai trebuie

07 Oct 2011
Dupa 1 noiembrie, data la care intra in vigoare ordonanta de Guvern care obliga soferii sa echipeze autovehiculele de iarna, anvelopele all-seasons montate nu sunt suficiente pentru a scapa de amenda.

Pe cartea de identitate a autovehiculului trebuie sa scrie Mud plus Snow (noroi plus zapada - n.r.) la care se adauga cateva semne distincte, a declarat Florian Coman, directorul Autoritatii Rutiere Romane (ARR). "Expresia all seasons este generala. Sunt considerate de iarna anvelopele care pe langa expresia M plus S (Mud plus Snow) trebuie sa aiba si anumite semne, respectiv, un fulg de nea si o creasta alpina. Repet insa, vor fi date amenzi celor care ingreuneaza circulatia din cauza faptului ca nu sunt echipati de iarna", a spus reprezentantul ARR, citat de Agerpres.

Oficialul a precizat ca soferii care isi vor schimba anvelopele la iarna vor primi si un certificat de conformitate de la service-urile auto prin care se atesta ca anvelopele montate sunt de iarna.

"In cazul in care anvelopele montate nu respecta legea iar conducatorul auto este amendat atunci amenda poate fi achitata de service deoarece nu a montat anvelopele legale", a explicat directorul general ARR.

Potrivit Ordonantei, cauciucurile de iarna devin obligatorii intre 1 noiembrie si 1 martie. Conducatorii autovehiculelor care circula pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei fara anvelope de iarna sunt sanctionati cu retinerea talonului si amenda de pana la 4.000 de lei.

In cazul vehiculelor de transport marfa sau persoane, neechiparea cu anvelope de iarna si lanturi este pasibila de amenda intre 2.500 si 4.000 de lei, precum si retinerea talonului.

In caz de accident, la sanctionarea cu amenda se adauga o suma dedicata repararii drumurilor si despagubirilor pentru pagubele produse.
Ultima oră
Alte titluri din: Observator
Fetiţă de 13 ani, rănită de un urs intr-un camping din Buşteni Fetiţă de 13 ani, rănită de un urs intr-un camping din Buşteni
Loto 6/49 din 30 iunie. Numerele câştigătoare la Loto 6/49, Joker si Loto 5/40 Loto 6/49 din 30 iunie. Numerele câştigătoare la Loto 6/49, Joker si Loto 5/40
Mai multe titluri din: Observator
Antena3.ro Aceasta femeie a mancat 51 de banane pe zi! E incredibil ce i s-a intamplat
Libertatea.ro Au încins plaja! Nicolae Guță și-a arătat iubita în toată splendoarea
A1.ro Stephen Hawking avertizeaza: "Ne vor ucide pe toți"
IncomeMagazine.ro Horoscopul zilei de vineri, 1 iulie 2016