x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iasi. Elevă eminentă, ucisa ucisă de prietenul gelos

Iasi. Elevă eminentă, ucisa ucisă de prietenul gelos

de Cristinel C. Popa    |    01 Mar 2015   •   14:58
Iasi. Elevă eminentă, ucisa ucisă de prietenul gelos

O adolescentă în vârstă de aproximativ 17 ani a fost găsită moartă în după-amiază zilei de sambata în Parcul Copou.

Trupul neînsufleţit era lângă o bancă situată către capătul parcului, printre copaci. Tânăra moartă a fost descoperită în jurul orei 15.30 de o femeie care se plimba prin zona.

Doctorii ajunşi la faţa locului au încercat să resusciteze fata, dar până la urmă au fost nevoiţi să declare decesul. Un medic legist a spus că adolecenta a fost sugrumată cu un colier, iar Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD, a afirmăt că există urme de strangulare.

Cadavrul a fost luat din parc la ora 19.00, iar poliţistii au ridicat şi banca lângă care se afla trupul neînsufleţit.

Victima găsită strangulată în Parcul Copou se numeşte Elena Diana Gugulică, avea 16 ani şi era domiciliată în Iaşi, în cartierul Bularga. Ea era elevă la Liceul Dimitrie Cantemir din Iaşi.

Amicul fetei, Eduard Perju (16 ani), dintr-un sat de lângă Iaşi (Horpaz), a recunoscut fapta, fiind reţinut şi audiat de anchetatori.

Cazul a fost descoperit sambata după ora prânzului de o femeie ce se plimba prin parc.

Potrivit procurorilor, este vorba despre o crimă din dragoste, produsă pe fondul geloziei excesive a băiatului.

Ieri dimineaţă, cei doi s-au certat, tânărul reprosându-i fetei o aventură. Se pare că atunci a încolţit ăn gândul lui răzbunarea, motiv pentru care el i-a telefonat adolescentei şi a chemat-o în Parcul Copou, motivând că i-a cumpărat un cadou şi vrea să i-l dea.

După ce s-au întâlnit, adolescentul şi-a străns prietena de gât cu un colier din plastic folosit de regulă la roţile de la maşină.

Fata ucisă era o elevă silitoare, fiind pasionată de dans. Tânăra a intrat la Liceul Cantemir venind de la Dimitrie Sturza unde a avut media de absolvire 9.38.

Criminalul, Eduard Perju



×