x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un copil din Caraș s-a spânzurat de disperare

Un copil din Caraș s-a spânzurat de disperare

12 Oct 2017   •   20:50
Un copil din Caraș s-a spânzurat de disperare

Băiatul în vârstă de 11 ani, care a fost găsit spânzurat în urmă cu două zile în Centrul de Plasament "Casa Noastră' din Zăgujeni, avea părinţii plecaţi la muncă în străinătate. 

'Băiatul, împreună cu ceilalţi trei fraţi ai săi au fost aduşi la acest centru în decembrie 2016. Ei au şi o soră mai mică, bebeluş, care se află la un asistent maternal. Pe băiat l-am cunoscut personal şi era un copil sănătos, chiar foarte bun la sport. Nu ştiu cine anume i-a adus la acest centru, dar ştiu că părinţii lor sunt plecaţi la muncă în străinătate. Ei sunt din oraşul Bocşa', a declarat Ionuţ Mihai Popovici, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin. 

Acesta susţine că la Centrul de Plasament 'Casa Noastră' din Zăgujeni, unde sunt instituţionalizaţi 64 de copii, este personal suficient şi nu înţelege de ce copiii nu sunt supravegheaţi în permanenţă. 

Băiatul de 11 ani a fost găsit spânzurat, în urmă cu două zile. În acest caz a fost deschis un dosar penal şi se fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat la Centrul de Plasament din Zăgujeni, iar Consiliul Judeţean Caraş-Severin efectuează, în paralel, o cercetare administrativă. 

'La data de 10 octombrie, în jurul orei 19:00, poliţiştii Secţiei 2 de Poliţie Rurală Caransebeş au fost sesizaţi, prin apel la 112, cu privire la faptul că într-un centru de plasament, un minor de 11 ani a fost găsit inconştient. Ne-am deplasat la faţa locului pentru verificări şi am întocmit un dosar penal. În continuare se efectuează cercetări pentru a se stabili cu exactitate ceea ce s-a întâmplat', a afirmat Cecilia Dăneţ, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin. AGERPRES

×