x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Traseul tramvaiului 41 va fi deviat timp de 16 luni

Traseul tramvaiului 41 va fi deviat timp de 16 luni

25 Feb 2018   •   18:28
Traseul tramvaiului 41 va fi deviat timp de 16 luni
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Tramvaiul 41 va circula pe un traseu deviat din cauza lucrărilor la Magistrala 5 de metrou, în zona  Pieţei Drumul Taberei (Piaţa Moghioroş), pentru o perioadă de 16 luni, începând cu aprilie 2018 până în iulie 2019, spun reprezentanții Metrorex

”Devierea tramvaiului 41 se va face pe un traseu provizoriu, prin deplasarea locală a celor două linii de tramvai înspre stânga liniei 41 existente (traseul provizoriu al liniei 41 se va îndepărta local cu circa 7 metri faţă de Piaţa Moghioroş – în acelaşi mod cu devierea locală de trafic)”, a explicat Ion Constantinescu, directorul general al Metrorex.

Devierea traficului în zonă, inclusiv a celui auto, este necesară pentru lucrări la viitoarea staţie de metrou Parc Drumul Taberei care va avea şapte zone de acces. Şinele de tramvai vor fi mutate pentru execuția a trei zone de acces: A1, B1 - situate pe refugiul de tramvai și B – spre piața Moghioroș. Aşadar, în staţia de metrou se va putea pătrunde direct din refugiul tramvaiului 41, aşa cum se întâmplă acum la Crângaşi.

Inaugurarea liniei de metrou din Drumul Taberei este preconizată a avea loc în trimestrul I al anului viitor. Acest termen depinde de semnarea contractului de siguranţă şi automatizare a traficului, care este acum în instanţă.

Sursa: economica.net.

×
Subiecte în articol: traseu deviat tramvaiul 41