x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Tort de îngheţată record în România, realizat la GastroPan în cinstea Centenarului Unirii

Tort de îngheţată record în România, realizat la GastroPan în cinstea Centenarului Unirii

22 Apr 2018   •   18:56
Tort de îngheţată record în România, realizat la GastroPan în cinstea Centenarului Unirii

Un tort de îngheţată de 70 de kilograme, considerat un record în România, a fost realizat de Gabriel Frânculescu, din Craiova, în cadrul Expoziţiei Internaţionale GastroPan de la Târgu Mureş, în cinstea Centenarului Unirii şi a împlinirii a 10 ani de când este organizată această expoziţie.

Tortul a fost tăiat duminică şi a fost împărţit, gratuit, tuturor vizitatorilor şi participanţilor la Expoziţia Internaţională GastroPan, în ultima zi a manifestării, care este dedicată degustării noutăţilor din industria cafelei şi îngheţatei.

"Ideea tortului ne-a venit ţinând cont că anul acesta sunt două aniversări: 10 ani de GastroPan şi 100 de ani de la Marea Unire. Atunci am spus să marcăm şi noi cumva momentul şi am venit cu un tort, care nu a mai fost făcut probabil niciodată, nu doar la GastroPan, ci şi în România. Un tort de îngheţată cu o greutate impresionantă. Tortul are 70 de kilograme de îngheţată. Am zis să profităm de numărul de vizitatori şi de moment şi să urăm şi noi un 'La mulţi ani!' României şi GastroPan. Am făcut acest tort de îngheţată aici, în stand, la GastroPan; nu ne-a luat foarte mult, fiindcă maşinile cu care lucrăm sunt foarte rapide, ne-a luat să îl facem cam cinci ore. Am încercat să combinăm cumva gusturile, avem ciocolată neagră, avem ciocolată cu lapte, avem Raffaello, cocos cu migdale şi cu ciocolată albă, avem căpşuni, portocale şi fistic', a declarat pentru AGERPRES Gabriel Frânculescu, de la Horecons Profesional din Craiova.

Tortul a fost tăiat la ora 12,00, în cadrul unei mici ceremonii, fiind aprinsă şi o lumânare aniversară de 100 de ani, după care a fost împărţit şi oferit vizitatorilor, colegilor de la standuri şi tuturor celor care au dorit să guste tortul dedicat Marii Uniri şi GastroPan.

Expoziţia Internaţională GastroPan, care se desfăşoară la Târgu Mureş, începând de joi până duminică, este cel mai important eveniment de tehnologii şi soluţii pentru industria de panificaţie, cofetărie şi HoReCa din Europa Centrală şi de Sud-Est, desfăşurându-se pe o suprafaţă de 7.800 de metri pătraţi.

Prima zi a Expoziţiei GastroPan a fost dedicată concursurilor de cofetărie, Tortul Anului 2018, Creaţie artistică din pastă de zahăr şi Creaţie artistică din ciocolată, vineri a fost rândul concursurilor de panificaţie-patiserie, Pâinea Anului 2018 fabricată industrial în România, Pâinea Anului 2018 fabricată artizanal în România, Creaţia artistică din aluat de panificaţie şi Produse de patiserie, ziua de sâmbătă a fost dedicată concursurilor de gastronomie, Platouri culinare reci şi Sculptură în legume şi fructe iar duminica este dedicată dedicată degustării noutăţilor din industria cafelei şi îngheţatei.

Expoziţia GastroPan este organizată de Boro-Info Group, prin redacţia revistelor de specialitate "Brutarul-Cofetarul" şi "Gastromedia", în spatele cărora se află Ildiko Varadi-Erdos, Janos Varadi şi Boroka Jakab şi a reunit în acest an la Complexul Expoziţional Imperial Inn din Târgu Mureş peste 150 de expozanţi din ţară şi străinătate, furnizori de produse şi servicii pentru afacerile din sector, cărora li se alătură numeroase brutării, cofetării, restaurante şi HoReCa.

GastroPan este organizată în colaborare cu asociaţiile de specialitate ROMPAN, ANAMOB, ANBCT, Euro-Toques şi Uniunea Internaţională a Brutarilor şi Cofetarilor. AGERPRES

×