x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Furtuna și ploile au afectat 200 de gospodării din Păuliș iar Drumul Vinului a fost acoperit cu nămol

Furtuna și ploile au afectat 200 de gospodării din Păuliș iar Drumul Vinului a fost acoperit cu nămol

17 Iun 2018   •   10:03
Furtuna și ploile au afectat 200 de gospodării din Păuliș iar Drumul Vinului a fost acoperit cu nămol

O furtună cu căderi masive de apă şi vânt foarte puternic, s-a abătut sâmbătă după-amiază asupra comunei Păuliş din Podgoria Aradului, iar de pe dealuri s-au scurs cantităţi importante de apă cu aluviuni, intrând în curţile, garajele şi casele sătenilor, informează maior George Pleşca, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

Potrivit primarului comunei Păuliş, Ioan Turcin, în urma unei prime evaluări, se pare că au fost inundate peste 200 de gospodării, terenul de fotbal din localitate, iar pe drumul judeţean DJ 708B, numit şi 'Drumul Vinului', carosabilul a fost acoperit de un strat de nămol de aproximativ 15 cm.

La solicitarea locuitorilor comunei, echipe de intervenţie ale Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad dotate cu motopompe, au intervenit pentru evacuarea apei din gospodării.

"Două echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Arad din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, formate din 8 subofiţeri şi dotate cu motopompe, s-au deplasat în comuna Păuliş, pentru a veni în sprijinul localnicilor în vederea evacuării apei din pivniţe, anexe şi curţi. Intervenţia pompierilor militari este în curs de desfăşurare. Echipajele vor rămâne în localitate până la rezolvarea tuturor solicitărilor venite din partea populaţiei şi a administraţiei locale", a declarat presei maior George Pleşca.

Şi alte localităţi arădene au avut de suferit din cauza ploilor abundente, serviciile locale de pompieri voluntari intervenind pentru a evacua apa din anexe ale populaţiei. AGERPRES

×