x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Traian Băsescu a dat o declaraţie la Parchet în dosarul de spălare de bani

Traian Băsescu a dat o declaraţie la Parchet în dosarul de spălare de bani

06 Mai 2016   •   11:05
Traian Băsescu a dat o declaraţie la Parchet în dosarul de spălare de bani
Sursa foto: Foto: Adrian Manolache

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost audiat vineri, timp de o oră, la Parchetul General, în dosarul în care este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani în legătură cu vânzarea unui teren din Băneasa către omul de afaceri Costel Căşuneanu.


"Am dat declaraţie", le-a spus Băsescu jurnaliştilor la ieşire din sediul Parchetului.

Unul dintre avocaţii lui a confirmat faptul că fostul preşedinte a dat o declaraţie în faţa procurorilor, fără să facă alte precizări.

Dosarul deschis de procurorii de la Parchetul General are legătură cu un teren pe care Traian Băsescu l-a cumpărat de la Costel Căşuneanu. Astfel, pe 9 august 2000, pe vremea când era primar general al Capitalei, Băsescu a achiziţionat un teren de 3.700 de mp în Aleea Privighetorilor 86 din cartierul Băneasa, pentru suma de 1,4 miliarde lei vechi (aproximativ 70.000 dolari la acea vreme).

Tot pe 9 august 2000, omul de afaceri Costel Căşuneanu a cumpărat un teren învecinat, cu o suprafaţă similară, însă la un preţ de trei ori mai mare decât cel plătit de Băsescu.

Ulterior, în octombrie 2002, Traian Băsescu a vândut terenul din Aleea Privighetorilor către Gabriela Blaj, cumnata lui Costel Căşuneanu, în schimbul sumei de 12 miliarde lei vechi (aproximativ 300.000 de dolari). Cu aceşti bani, Traian Băsescu a cumpărat o vilă situată pe Şoseaua Bucureşti - Ploieşti cu suma de 280.000 dolari, vilă donată apoi fiicei sale Ioan Băsescu.

Sursa: agerpres.ro

×