x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Toader: Am solicitat GRECO să transmită şi la MJ comunicatul oficial privind obligativitatea recomandărilor

Toader: Am solicitat GRECO să transmită şi la MJ comunicatul oficial privind obligativitatea recomandărilor

11 Mai 2018   •   21:27
Toader: Am solicitat GRECO să transmită şi la MJ comunicatul oficial privind obligativitatea recomandărilor

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că a solicitat GRECO să-i transmită comunicatul oficial referitor la obligativitatea recomandărilor din ultimul raport, însă i s-a răspuns că nu există un comunicat oficial. 

"Astăzi am solicitat la GRECO să transmită şi la MJ comunicatul oficial referitor la 'obligativitatea' recomandărilor din recentul raport, despre care se tot vorbeşte în presă. Răspunsul primit - 'Nu există un comunicat oficial, însă se pare că a existat o corespondenţă electronică la nivel de secretariat'! În aceste condiţii, solicit oricărui deţinător să facă public un astfel de comunicat oficial!", a scris Toader, pe Facebook. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat miercuri, în plenul Senatului, că Raportul GRECO este unul de orientare facultativă, exprimându-şi speranţa că acest raport este opera exclusivă a experţilor GRECO, fără eventuale contribuţii venite din spaţiul naţional. 

Realitatea TV a prezentat, ulterior, un răspuns primit de la GRECO (Grupul statelor împotriva corupţiei din cadrul Consiliului Europei) cu privire la afirmaţiile ministrului Justiţiei: "Regulile noastre sunt clare: membrii GRECO trebuie să se supună recomandărilor din raportul de evaluare şi să le implementeze în totalitate, în termenul stabilit de GRECO. România nu e o excepţie. GRECO este un corp de monitorizare, nu un corp consultativ al Consiliului Europei". AGERPRES

×
Subiecte în articol: tudorel toader