x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Horodniceanu despre operaţiunea ZIUA Z: Am vrut să dăm un semnal grupărilor de crimă organizată că avem forţă

Horodniceanu despre operaţiunea ZIUA Z: Am vrut să dăm un semnal grupărilor de crimă organizată că avem forţă

16 Mai 2018   •   12:09
Horodniceanu despre operaţiunea ZIUA Z: Am vrut să dăm un semnal grupărilor de crimă organizată că avem forţă

Procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a afirmat că operaţiunea ZIUA Z, în cadrul căreia au loc miercuri peste 200 de descinderi în 28 de judeţe şi în Bucureşti, reprezintă un semnal de forţă dat grupărilor de crimă organizată. 

"Am vrut să dăm un semnal grupărilor de crimă organizată că avem forţă, avem resursă umană şi materială şi tehnică încât să putem face faţă, să contracarăm fenomenul criminalităţii organizate la nivel naţional. E un semnal de forţă al statului român", a declarat Horodniceanu, pentru AGERPRES. 

El a adăugat că organizarea unei astfel de acţiuni la nivel naţional a implicat eforturi deosebite. 

"Sunt vizate infracţiuni din toate domeniile de competenţă DIICOT, începând cu traficul de droguri, continuând cu evaziune fiscală, spălare de bani, trafic de persoane, cybercrime, contrabandă la frontiera de est şi aşa mai departe. (...) Este foarte dificil de organizat, durează câteva luni doar sincronizarea", a precizat procurorul-şef al DIICOT. 

Potrivit lui Daniel Horodniceanu, din informaţiile pe care le deţine, ZIUA Z este cea mai amplă acţiune organizată de o structură de Parchet din România. 

Procurorii DIICOT efectuează 238 de percheziţii domiciliare în 28 de judeţe şi în Bucureşti, acţiunile vizând un număr de 227 de suspecţi. 

Potrivit unui comunicat DIICOT, percheziţiile vizează destructurarea mai multor grupări infracţionale. 

Sursa citată menţionează în cadrul operaţiunii ZIUA Z, sub coordonarea Structurii centrale a DIICOT, procurorii au declanşat o amplă acţiune de combatere a fenomenului infracţional organizat, care se derulează concomitent pe teritoriul judeţelor Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Galaţi, Brăila, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caraş, Hunedoara, Timişoara, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Cluj şi Bistriţa Năsăud şi în municipiul Bucureşti. 

Acţiunile concertate ale procurorilor, declanşate miercuri la nivel naţional, sunt rezultatul activităţilor investigative derulate în 20 de cauze penale instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura centrală, ce vizează destructurarea mai multor grupări infracţionale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată ce intră în competenţa direcţiei, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă precum şi infracţiuni cu violenţă, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal şi tentativă de omor, se mai arată în comunicat. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Daniel Horodniceanu