x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Emil Boc nu s-a prezentat la audierile de la DIICOT în dosarul medicului Mihai Lucan

Emil Boc nu s-a prezentat la audierile de la DIICOT în dosarul medicului Mihai Lucan

04 Ian 2018   •   12:10
Emil Boc nu s-a prezentat la audierile de la DIICOT în dosarul medicului Mihai Lucan
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, nu s-a prezentat joi la sediul DIICOT pentru a fi audiat în dosarul în care medicul Mihai Lucan este acuzat de delapidare. 

Emil Boc a fost chemat joi la DIICOT pentru a da o declaraţie în acest dosar, însă primarul nu a venit, astfel încât este posibil ca el să fie citat cu mandat de aducere. 

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat miercuri că Emil Boc l-a ajutat pe Mihai Lucan cu o concesiune pentru clinica privată Lukmed. 

"El a fost ajutat în Cluj de Emil Boc. El nu putea să facă business-ul numit Lukmed fără domnul Boc. O să vedeţi în succesiunea de hotărâri de Consiliu local cum se facilitează din ce în ce mai mult acest business numit de pacient 'Lucfurt'. Domnul Emil Boc a fost operat de profesorul Lucan şi la clinica de stat şi la clinica privată. Domnul Boc l-a numit consilier personal. Mă întreb, văzând ce personaj malefic este Lucan, ce anume l-a învăţat domnul Lucan în calitate de consilier pe probleme de Sănătate pe domnul Boc? Am făcut o sesizare să fie anchetat domnul Boc, să fie anchetat domnul Funar, care a oferit prima concesiune făcută pe nişte privilegii pe care profesorul Lucan le putea oferi acestor persoane. În cazul de faţă, domnul Boc a avut o problemă de sănătate şi mergea pe un anumit circuit, fără să dea niciun leu, ori la clinica de stat, ori la clinica privată (...) Dacă vreţi o reţetă de succes în afaceri, aceasta este - primeşti aproape de centrul Clujului 1.000 de metri pătraţi. Faci o clinică privată. În acea clinică privată, care este construită pe o concesiune a Primăriei, faci un profit de minim un milion de euro pe an", declara miercuri Emanuel Ungureanu, după o vizită la DIICOT. 

Medicul Mihai Lucan este cercetat de DIICOT într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane lei, el fiind suspectat că a transferat ilegal la clinica sa privată aparatură ce aparţinea Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca. AGERPRES

×
Subiecte în articol: emil boc diicot mihai lucan