x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie DNA despre declaraţiile lui Ghiţă: Nu este exclusă încercarea de discreditare a procurorului care instrumentează dosarul

DNA despre declaraţiile lui Ghiţă: Nu este exclusă încercarea de discreditare a procurorului care instrumentează dosarul

28 Oct 2016   •   16:14
DNA despre declaraţiile lui Ghiţă: Nu este exclusă încercarea de discreditare a procurorului care instrumentează dosarul

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) arată că afirmaţiile publice pe care Sebastian Ghiţă le-a făcut, miercuri, înainte să se prezinte în faţa procurorilor de la Ploieşti care i-au comunicat instituirea sechestrului asigurător, nu sunt "obiective şi fundamentate", nefiind exclusă încercarea de discreditare a procurorului care instrumentează cauza. 

"Declaraţiile respective apărute în spaţiul public (...) sunt susţinute de o persoană cercetată/ trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în mai multe cauze penale. Afirmaţiile publice pe care le face persoana respectivă cu privire la procurori şi la orice împrejurare incidentă anchetei penale nu sunt obiective şi fundamentate, nefiind exclusă chiar încercarea de distragere a atenţiei opiniei publice şi de discreditare a procurorului care instrumentează cauza", se arată într-un comunicat transmis de DNA. 

Totodată, DNA precizează că, dacă persoanele cercetate au indicii că le-au fost încălcate drepturile ori că altă persoană ar fi încălcat legea, ele pot sesiza instituţiile abilitate. 

"Pe de altă parte, o persoană cercetată într-o anchetă penală este liberă să îşi prezinte punctele de vedere, probe în apărare, în faţa procurorului, în cadrul procesual, iar în situaţia în care deţine indicii că i s-au încălcat drepturile sau că vreo altă persoană, inclusiv magistrat, ar fi săvârşit o faptă care reprezintă abatere de la lege, este liberă să sesizeze instituţiile abilitate", se mai menţionează în documentul citat. 

Deputatul Sebastian Ghiţă l-a acuzat, miercuri, pe procurorul din cadrul DNA Ploieşti Mircea Negulescu, unul dintre cei care instrumentează dosarul privind vizita lui Tony Blair în România, că ar controla o firmă din domeniul construcţiilor care beneficiază de protecţia DNA şi de sprijin în câştigarea licitaţiilor. 

Ghiţă a prezentat la intrarea în DNA un document despre care susţine că ar conţine date privind o firmă care ar fi controlată de procurorul Mircea Negulescu, unul dintre cei care instrumentează dosarul privind faptele de corupţie legate de vizita lui Tony Blair în România în 2012. 

"Această firmă este firma pe care domnul procuror Negulescu o foloseşte, una dintre firmele pe care le foloseşte la afacerile sale din Ploieşti. Atunci când v-am spus că după ce şi-a eliminat baronii politici a devenit dânsul un baron al justiţiei aici în Prahova, nu am glumit şi astfel de documente şi elemente o să le vedeţi apărând din ce în ce mai des", a spus Ghiţă. 

Deputatul a arătat că firma în cauză ar activa în domeniul construcţiilor şi că aceasta ar fi protejată de către DNA şi "împinsă în licitaţii". 

"Acesta este un document care prezintă toate datele acestei firme din domeniul construcţiilor, firmă care este folosită de acest domn procuror de la DNA şi care este protejată, care este împinsă în licitaţii şi dacă cineva îndrăzneşte în Prahova să concureze această firmă, imediat de aici de la DNA se trimite o adresă la Finanţe, cei de la Finanţe se duc repede că doar a trimis DNA-ul adresă şi caută adversarii din licitaţii", a adăugat Ghiţă. 

În context, el a dat exemplul unei lucrări efectuate la Rafinăria Petrobrazi despre care spune că ar fi fost câştigată de firma controlată de Negulescu. 

Întrebat ce dovezi are că procurorul DNA controlează societatea, Ghiţă a răspuns: "Aşa mi-au spus cei din licitaţie, o să aflăm toţi mai multe". 

Procurorii DNA Ploieşti au dispus, miercuri, măsura sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparţine inculpatului Sebastian Ghiţă până la concurenţa sumei de 220.000 de euro, se mai arată în comunicatul DNA. AGERPRES

×