x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Carmen Dan, la DIICOT în dosarul Referendumului

Carmen Dan, la DIICOT în dosarul Referendumului

23 Noi 2017   •   12:11
Carmen Dan, la DIICOT în dosarul Referendumului
Sursa foto: Foto: Diana Oros / Jurnalul

Ministrul de Interne, Carmen Dan, s-a prezentat joi la sediul DIICOT, în legătură cu plângerea penală pe care a depus-o la sfârşitul lunii octombrie împotriva lui Romică Părpălea, denunţătorul din dosarul "Referendumul" şi cel care a făcut la DNA plângeri penale împotriva ei şi a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. 

Pe 30 octombrie, Carmen Dan declara că a depus la DIICOT o plângere penală împotriva lui Părpălea, pe care îl acuza de denunţ calomnios, şantaj, obstrucţionarea organelor judiciare, atac împotriva ordinii constituţionale şi grup infracţional organizat. 

"Acest personaj, pe treptele DNA, a declarat că a făcut un denunţ împotriva mea, precizând că aş fi exercitat într-o calitate deţinută anterior, aceea de prefect, anumite acte care presupun trafic de influenţă, abuz în serviciu şi presupus luare de mită. Este dreptul meu ca cetăţean şi responsabilitatea mea ca ministru de Interne şi membru CSAT să mă apăr de orice abuz împotriva mea. Este o declaraţie pe care acest domn a făcut-o pe treptele DNA, eu nu am fost citată la DNA, însă cred că fiecare trebuie să îşi asume responsabilitatea propriilor acţiuni. Eu nu am făcut altceva decât să sesizez că astfel de abuzuri pot crea un precedent periculos", spunea atunci Carmen Dan. 

Ulterior, pe 1 noiembrie, Romică Părpălea a depus şi el o plângere la DIICOT, în care o acuza pe Carmen Dan că a organizat un grup infracţional pentru retrocedarea unor terenuri din judeţul Teleorman. 

"Doamna Carmen Dan va trebui să explice cum a organizat acest grup infracţional organizat la nivelul Prefecturii, cum a putut, din postura de prefect al judeţului Teleorman, să oblige, în complicitate cu subprefectul, să-i ia din atribuţiunile acestuia privind înfiinţarea comisiilor de fond funciar. În România se face mare tevatură pentru aşa-zisele retrocedări. Am să demonstrez procurorilor cum mecanismul pe bani publici, iniţiat de doamna Carmen Dan la nivelul judeţului Teleorman, a avut acces în 92 de localităţi, împreună cu un grup de persoane din interiorul Prefecturii Teleorman", declara la acea vreme Părpălea. AGERPRES

×