x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Avocata Alinei Bica a fost trimisă în judecată pentru fals în înscrisuri şi favorizarea făptuitorului

Avocata Alinei Bica a fost trimisă în judecată pentru fals în înscrisuri şi favorizarea făptuitorului

04 Apr 2016   •   17:25
Avocata Alinei Bica a fost trimisă în judecată pentru fals în înscrisuri şi favorizarea făptuitorului
Sursa foto: Foto: Facebook

Laura Vicol, avocata Alinei Bica, a fost trimisă în judecată pentru favorizarea făptuitorului şi fals în înscrisuri, fiind acuzată că a atestat ilegal că un bărbat este avocat şi l-a trimis să o reprezinte la DNA şi DIICOT.

Laura Vicol va fi judecată de Curtea de Apel Bucureşti, faptele pentru care este acuzată de procurorii DNA fiind favorizarea făptuitorului,  fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (33 acte materiale) şi complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Niculae Learciu, acuzat de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi şi uz de fals, în formă continuată.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Cătălina Vicol, deşi cunoştea că Niculae Learciu nu deţine calitatea de avocat, l-a ajutat să exercite fără drept această profesie, prin aceea că i-a pus la dispoziţie împuterniciri avocaţiale care i-au permis să îndeplinească unele sarcini şi activităţi specifice acestei profesii, şi anume să participe, fără drept, la acte de urmărire penală în dosare aflate în instrumentarea DIICOT sau DNA.

În cursul lunii martie 2015, Laura Vicol, apărător ales al inculpatei Georgia Ioana Deaconu, aflată în arest preventiv, cunoscând faptul că Niculae Learciu nu deţine calitatea de avocat, fiind înscris în aşa-numitul "Barou constituţional”, l-a desemnat să participe la activităţi de urmărire penală ce urmau a se desfăşura la sediul DNA, precum şi, în repetate rânduri, în alte cauze aflate pe rolul DNA.

În acest mod, susţin procurorii, Laura Vicol "a creat condiţiile ca desfăşurarea urmăririi penale să fie îngreunată prin imposibilitatea folosirii unor probe, despre care s-ar fi putut susţine că au fost obţinute nelegal, riscând chiar declararea nulităţii fazei de urmărire penală în întregul ei, din cauza nerespectării dreptului la apărare, împrejurare care ar fi putut fi constatată ori invocată, conform dispoziţiilor Codului de procedură penală".

De asemenea, pentru a-i facilita lui Niculae Learciu accesul în Arestul Poliţiei Capitalei, Laura Vicol a emis şi i-a dat acestuia 33 de împuterniciri avocaţiale, în care a menţionat, în mod neadevărat, că acesta ar deţine calitatea de avocat al unei anumite persoane.

"Persoana respectivă, aflată în stare de arestat preventiv, era o prietenă de familie a lui Learciu. Astfel, persoana respectivă a beneficiat, fără drept, de acces nelimitat, din punct de vedere al numărului prezenţelor, în spaţiul respectiv, în condiţii speciale şi nerestrictive. În realitate, prezenţa inculpatului Learciu Niculae în arestul DGPMB răspundea unor interese personale ale persoanei private de libertate şi nu ţinea de acordarea asistenţei juridice", a precizat DNA.

În prezent, Laura Vicol o reprezintă în instanţă, în două dosare, pe Alina Bica, fosta şefă a DIICOT. În trecut, Laura Vicol a fost avocata fraţilor Ion şi Vasile Balint, cunoscuţi ca Nuţu şi Sile Cămătaru, şi a fost căsătorită cu Mihai Vicol, om de afaceri condamnat la închisoare pentru fraude din bugetul Comunităţii Europene. 

Sursa: news.ro

×
Subiecte în articol: laura vicol alina bica