x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin vrea sa devina "imparat pe viata"!

Vladimir Putin vrea sa devina "imparat pe viata"!

17 Ian 2018   •   14:03
Vladimir Putin vrea sa devina "imparat pe viata"!

Cel mai de temut opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnyi, a carui candidatura la prezidentialele din martie a fost respinsa de Biroul electoral central al Rusiei, crede ca "nu pot fi recunoscute rezultele unor alegeri menite sa-l mentina la putere pe Vladimir Putin, care vrea sa devina "imparat pe viata".

 

Cu doua luni inaintea unui vot care ar urma sa-i asigure presedintelui rus un al patrulea mandat, Navalnyi, un jurist de 41 de ani, care si-a facut un renume pentru ca a denuntat coruptia de la nivelul elitelor tarii, spune ca "viitoarele alegeri nu sunt, de fapt, alegeri, iar rolul meu este de a explica faptul ca scopul acestei proceduri este de a-l pastra pe Putin la Kremlin". "Vom demonstra si ii vom convinte pe oameni ca alegerile nu pot fi recunoscute ca atare", a afirmat politicianul.

Navalnyi si-a indemnat simpatizantii sa boicoteze scrutinul din martie si sa umple strazile Rusiei in 28 ianuarie. "Putin vrea sa fie imparat pe viata. Anturajul lui, format din miliardari, vor acelasi lucru", a afirmat opozantul.

'Noi nu vrem imposibilul, vrem alegeri adevarate, pe care cu siguranta le vom castiga", a adaugat el. "Puterea stie insa acest lucru, se teme si, de aceea, m-a impiedicat sa-mi depun candidatura", a apreciat Navalnyi.

In martie si iunie anul trecut, Aleksei Navalnyi a organizat doua manifestatii de amploare in mai multe orase ale tarii, demonstratii soldate cu mii de arestari. El a promovat, de asemenea, o sustinuta campanie pe intreg teritoriul Rusiei, deschizand numeroase birouri in provincie, in pofida nemultumirii autoritatilor.

×
Subiecte în articol: Rusia alegeri opozant Vladimir Putin