x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Una dintre cele mai mari tabere de romi din Franţa a fost evacuată

Una dintre cele mai mari tabere de romi din Franţa a fost evacuată

de Mediafax    |    27 Noi 2013   •   19:40

Una dintre cele mai mari tabere de romi din Franţa, în care locuiesc aproximativ 800 de persoane, a fost evacuată miercuri, la Saint-Ouen, la periferia Parisului, au anunţat surse concordante.

 Evacuarea taberei, situate pe un teren abandonat aflat în vecinătatea unei termocentrale, a început în cursul dimineţii, a anunţat prefectura departamentului Seine-Saint-Denis.

"Evacuarea este în curs. Oamenii pleacă (...)", a confirmat pentru AFP Samir Mile, un purtător de cuvânt al asociaţiei Vocea Romilor.

Evacuarea este efectuată în vederea punerii în aplicare a unei decizii din 2 octombrie a justiţiei franceze, la cererea Reţelei Ferate din Franţa (RFF) şi SNCF, proprietarele terenului ocupat.

Această tabără, una dintre cele mai importante din Franţa, a apărut în urma unor evacuări care au avut loc în zona pariziană la începutul verii.

În lipsa unui spaţiu suficient pe teren, rulotele si locuinţele improvizate s-au extins până în apropierea unei căi ferate.

Într-o scrisoare adresată ministrului de Interne Manuel Valls, primăriţa de la Saint-Ouen, Jacqueline Rouillon, a făcut apel "la responsabilitatea statului" în cazul dificultăţilor generate de această tabără.

Această tabără "constituie un pericol mare şi iminent pentru ocupanţii ei şi pune în pericol buna funcţionare a aglomeraţiei pariziene", a justificat Rouillon.

În opinia primăriţei, tabăra punea în pericol alimentarea cu căldură a capitalei, centrala de la Saint-Ouen alimentând "aproximativ 110.000 persoane", dar şi numeroase spitale pariziene.

Potrivit unor estimări ale statului francez, confirmate de asociaţii, Franţa ar avea pe teritoriul său între 15.000 şi 20.000 de romi, care trăiesc în mare parte în tabere sau pe străzi.

×