x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia: Trei pucişti suspectaţi că au atacat hotelul în care era cazat Erdogan au fost arestaţi

Turcia: Trei pucişti suspectaţi că au atacat hotelul în care era cazat Erdogan au fost arestaţi

25 Iul 2016   •   20:05
Turcia: Trei pucişti suspectaţi că au atacat hotelul în care era cazat Erdogan au fost arestaţi
Sursa foto: Karina Knapek/INTACT IMAGES

Trei pucişti suspectaţi că făceau parte din comandoul care a atacat hotelul Marmaris (vest) unde se afla în vacanţă preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan în noaptea de 16 spre 17 iulie, în timpul tentativei de lovitură de stat, au fost plasaţi în arest, a anunţat luni agenţia Anadolu, preluată de AFP.

Şeful statului turc a afirmat că în 10-15 minute ar fi putut fi ucis sau răpit dacă n-ar fi fost evacuat, în noaptea de 15 spre 16 iulie, când a avut loc tentativa de puci.

După zece zile de urmăriri, cei trei soldaţi au fost capturaţi în cursul unui control rutier în cadrul unei vaste operaţiuni de căutare în regiunea acestei staţiuni balneare de la Marea Egee unde preşedintele îşi petrecea vacanţa în familie. Alţi patru bărbaţi sunt căutaţi în continuare, a anunţat Anadolu, la zece zile de la tentativa de lovitură de stat care l-a luat prin suprindere pe preşedinte, aflat departe de centrul puterii.

Preşedintele Erdogan a explicat că a fost informat de către cumnatul său despre tentativa de a-l îndepărta de la putere. 'A fost o slăbiciune în materie de servicii de informaţii', a admis el.

AGERPRES

×