Traficanții de fildeș au asasinat încă un celebru conservaționist

05 Feb 2018

Un investigator American care se ocupa de zeci de ani de traficul cu fildeș a fost găsit mort, cu o rană înjunghiată în gât, în locuința sa din Nairobi.

Esmond Bradley-Martin, în vârstă de 75, a petrecut cezi de ani anchetând traseul comerțului ilegal cu fildeș în special din Africa și Asia.

Bradney-Martin era pe cale să publice un raport în care arăta cum s-a utat comerțul cu fildeș din China în țările vecine cu Kenya.
Fostul trimis special al Națiunilor Unite pentru conservarea rinocerilor a contribuit la decizia Chinei de a declara ilegal comețul cu produse din corn de rinocer sau fildeș.

Bradley-Martin a condus nenumărate anchete sub acoperire pe piața din China și sud-estul Asiei.

El este cel de-al doile cel mai important conservaționist care moare în Africa de est, în ultimul an. Sud Africanul Wayne Lotter, care ancheta traficul ilegal de fildeș din Africa spre Asia, a fost împușcat mortal în Tanzania, anul trecut în august.
Sursa: reuters.com

Ultima oră
Alte titluri din: Externe
Ducesa de Cambridge a sfidat mişcarea Time's Up venind într-o rochie verde la premiile Bafta Ducesa de Cambridge a sfidat mişcarea Time's Up venind într-o rochie verde la premiile Bafta
17 persoane au murit după ce un munte de gunoaie s-a prăbuşit peste casele lor 17 persoane au murit după ce un munte de gunoaie s-a prăbuşit peste casele lor
Mai multe titluri din: Externe
Antena3.ro S-au cunoscut intr-un bordel, s-au casatorit si erau fericiti pana cand totul s-a aflat! Un instalator a intrat in casa lor si a descoperit nenorocirea - Ce ii facuse sotul femeii e de domeniul SF
Libertatea.ro Traian Băsescu urmează să devină din nou bunic. Mesajul transmis de fostul președinte
A1.ro "Actorul Sylvester Stallone a murit!" Adevărul despre știrea care face înconjurul lumii
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?