Tezaur descoperit de un băiat de 13 ani și un arheolog amator

16 Apr 2018

Un băiat de 13 ani și un arheolog amator au descoperit o comoară „semnificativă” a Germaniei despre care se crede că a aparținut regelui danez Harald Bluetooth, cel care a adus creștinismul în Danemarca, scrie The Guardian.

Rene Schon și elevul său Luca Malaschnitschenko căutau o comoară cu ajutorul detectoarelor de metal, în luna ianuarie, pe insula Rugen, unde au crezut, inițial, că se află niște aluminiu nesemnificativ. Analizând mai atent, aceștia au descoperit că era argint, potrivit presei germane.

Serviciul arheologic regional a început să sape o porțiune de 400 de metri pătrați, în weekend. Arheologii au descoperit un tezaur despre care se crede că a aparținut regelui Harald Gormsson, cunoscut drept „Harry Bluetooth”, care a domnit între 958 și 986.

Coliere, perle, broșe, un ciocan Thor, inele și până la 600 de monede cioplite au fost găsite, inclusiv peste 100 care datează din epoca lui Bluetooth, când a condus ceea ce acum este Danemarca, nordul Germaniei, sudul Suediei și părți din Norvegia.

„Această comoară este cea mai mare descoperire mondială a monedelor Bluetooth din sudul Mării Baltice și este, prin urmare, de mare importanță”, a declarat arheologul care a condus săpăturile, Michael Schirren, pentru agenția de presă DPA.

Descoperirea sugerează că tezaurul a fost îngropat la sfârșitul anului 980, perioadă în care Bluetooth a fugit în Pomerania, unde a murit în anul 987.

 

Ultima oră
Pe aceeasi temă
Comoară de 150 milioane de dolari, descoperită pe fundul mării! Comoară de 150 milioane de dolari, descoperită pe fundul mării!
“Comoara din Munchen” pune din nou problema relaţiei Germaniei cu propriul trecut “Comoara din Munchen” pune din nou problema relaţiei Germaniei cu propriul trecut
Alte titluri din: Externe
Un adolescent britanic a fost condamnat la doi ani de detenţie pentru că a piratat contul unui ex-şef al CIA Un adolescent britanic a fost condamnat la doi ani de detenţie pentru că a piratat contul unui ex-şef al CIA
Gazprom vrea să pună capăt contractelor cu Ucraina la un tribunal de arbitraj Gazprom vrea să pună capăt contractelor cu Ucraina la un tribunal de arbitraj
Mai multe titluri din: Externe
Antena3.ro „Sunt Ana Maria și în aprilie anul trecut, soțul meu a avut o aventură. Asta a trecut iar eu am decis să-l iert. Doar că într-o seară l-am prins...”
Libertatea.ro Bătaie generală la o nuntă mirele a jurat că va divorța. Totul a plecat de la soacră
A1.ro Mașinile vechi ar putea să fie interzise în București! De când ar putea să intre în vigoare această lege
IncomeMagazine.ro Cate rachete balistice are armata Rusiei?